Τρι05182021

Last updateΤρι, 18 Μαϊ 2021 7pm

Διπλασιάστηκαν τα τραίνα στον New Silk Road…

0ΜΕΤΡΑΝΣΘεαματική η άνοδος στους εμπορευματικούς συρμούς που συνδέουν Ευρώπη με Κίνα.

Δεν στοιχειοθετεί κατηγορίες το FMC…

0FederalMaritimeCommissionΔεν μπορεί επί του παρόντος να στοιχειοθετήσει κατηγορίες κατά των carrier alliances για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς νωπών προϊόντων όσον αφορά στην εξεύρεση ικανού αριθμού κενών εμπορευματοκιβωτίων στην αμερικανική επικράτεια το Federal Maritime Commission .

«Επιστρέφουν» τα TEU’s

0Stacked containers colourfulΒαλτική, Βρετανία και Μέση Ανατολή «φρενάρουν» προς ώρας την αργή αλλά σταδιακή ανάκαμψη των όγκων των εμπορευματοκιβωτίων στα κομβικής σημασίας λιμάνια της Β. Ευρώπης.

Ένας σιδηροδρομικός άξονας με ενδιαφέρον

0Αλεξ ΜπουργκαζΙδιάζουσας γεωπολιτικής, και όχι μόνο, σημασίας προσλαμβάνει το «ανατολικό τμήμα» της σιδηροδρομικής Εγνατίας τα έργα της οποίας έχει επαναφέρει στο προσκήνιο το υπουργείο Υποδομών δρομολογώντας σειρά παρεμβάσεων.

Απώλειες 10,6% για το HHLA

0HHLAΑπώλεια στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων της τάξης του 10,6% κατέγραψε το Hamburger Hafen und Logistik (HHLA) το 2020 σε σχέση με τον 2019.

Εφοδιαστική: Αξιοπιστία, ορατότητα και… βεβαιότητα

0Kina trenoΜία ακόμη λέξη έρχεται να συμπληρώσει το βασικό τρίπτυχο των ζητούμενων στην εφοδιαστική.

Πρακτική μηδενικής διατήρησης αποθεμάτων; - Last year…

0MAERSK Κουτιά τραίνο«Θεαματικές» αλλαγές στην φιλοσοφία της εφοδιαστικής επέρχονται σταδιακά εξ αιτίας της πανδημίας η οποία και αμφισβήτησε «ανοικτά» τη βιωσιμότητα των συστημάτων μεταφορών που εξαρτώνται από μια αξιόπιστη και τακτική αλυσίδα εφοδιασμού.

Έρευνα EY: Η ελληνική ναυτιλία καταλύτης της ανάπτυξης των μεταφορών και logistics

0metaforesΤη σημαντική πρόοδο που έχει επιτελέσει η Ελλάδα στην προσπάθειά της να εξελιχθεί σε ένα διεθνές εμπορευματικό κέντρο και κόμβο logistics, αλλά και τις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει στο μέλλον, παρουσιάζει η δεύτερη έκδοση της έρευνας της EY Ελλάδος, “Greece: International Freight Center”.

Ασία- Ευρώπη σιδηροδρομικώς…

0Kina trenoΕπιταχύνει ο «σιδηροδρομικός δρόμος του μεταξιού».

Δύο μήνες αναστάτωση…

0koytiΔύο ίσως και περισσότερους μήνες αναστάτωση θα  στοιχήσει στην εφοδιαστική το ατύχημα του Ever Given στο Σουέζ καθώς τα λιμάνια της Β. Ευρώπης θα πιεστούν το προσεχές δεκαπενθήμερο εκτιμά ο Rolf Habben Jansen γενικός διευθυντής της Hapag-Lloyd.

Οικονομικά στοιχεία έτους από την COSCO SHIPPING Ports

0Piraeus cropPearl River Delta, Southwest Coast και Overseas regions αποτελούν τους άξονες ανάπτυξης έργου στο λιμενικό της σύστημα σύμφωνα με τα στοιχεία οικονομικής ανάλυσης που έδωσε στην δημοσιότητα η COSCO SHIPPING Ports.

«Φωτιά» στα…πληκτρολόγια έβαλε το Σουέζ

0koytiΤα πρώτα συμπεράσματα περί των προβλημάτων που προκάλεσε στην εφοδιαστική το συμβάν στο Σουέζ αλλά και εκείνα που έχουν εξαχθεί από τα πρώτα κύματα της πανδημίας έχουν ήδη μπει στο μικροσκόπιο αναλυτών που υποστηρίζουν την αναγκαιότητα επίσπευσης της ψηφιοποίησης της εφοδιαστικής για την αποφυγή «ασύμμετρων απειλών».

«Σφραγίδα» στην αλλαγή της φιλοσοφίας των logistics «έβαλε» το Σουέζ

0Kina treno«Σφραγίδα» στην αλλαγή της φιλοσοφίας των logistics έβαλε το Σουέζ με τον εξαήμερο αποκλεισμό του από την προσάραξη πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ντόμινο καθυστερήσεων λόγω Σουέζ

0koytiΚρίση συμφόρησης στους ευρωπαϊκούς λιμένες και όχι μόνο «φοβούνται» και απεύχονται αναλυτές που έχουν εστιάσει την προσοχή τους στο «ατύχημα» του αποκλεισμού της διώρυγας του Σουέζ από πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

«Τρέχει» η ψηφιοποίηση στην εφοδιαστική

0koytiΟι επενδύσεις στην ψηφιοποίηση σε όλες τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού έχουν επιταχυνθεί τους τελευταίους 12 μήνες και πολλές εταιρείες εφαρμόζουν τώρα έξυπνη τεχνολογία στις δραστηριότητές τους για πρώτη φορά, σύμφωνα με την έκθεση του DP World's Trade in Transition.

Επιτάχυνση ψηφιοποίησης λόγω ηλεκτρονικού εμπορίου

0rotterdamΗ εκρηκτική ανάπτυξη στις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου έχει ωθήσει την εφοδιαστική στο σύνολό της στα όριά της.

Μείωση της συμφόρησης με ορατότητα…

0Containers stackedΕλέω πανδημίας πολλές προτάσεις έχουν πέσει στο «ψηφιακό τραπέζι» για την μείωση των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλλά και της απαλλαγής των λιμένων από το congestion.

Αυξητική η κίνηση στα Αμερικανικά λιμάνια

0koytiΟι εισαγωγές στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν θεαματικά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, ενώ θα παρουσιάσουν μείωση στο δεύτερο εξάμηνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις των National Retail Federation και Hackett Associates.

«Μακριά» τα λιμάνια από το shoreside power

0πρίζες για πλοίαΤεράστια απόσταση χωρίζει τα ανά τον κόσμο λιμάνια από το την παροχή από την ξηρά ηλεκτροδότησης των πλοίων(shoreside power) για την μείωση των αέριων ρύπων.

Σε «ρότα» τυποποίησης τα λιμενικά data

0digital port rotterdamΣε «ρότα» τυποποίησης εισέρχονται τα λιμενικά data με στόχο να απαλλάξει τα πλοία από την ανταλλαγή διαφορετικά δομημένων συνόλων δεδομένων με τις λιμενικές κοινότητες και την εφοδιαστική αλυσίδα.

«Ανεβάζουν στροφές» τα Κινεζικά λιμάνια

0Containers stacked«Με το δεξί» μπήκε ο Ιανουάριος, όσον αφορά στην διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων για τα Κινεζικά λιμάνια που κατέγραψαν στην πλειοψηφία τους διψήφιες αυξήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter