Πεμ12032020

Last updateΠεμ, 03 Δεκ 2020 10am

«Αρρυθμίες» προκαλούν τα κενά «κουτιά»

0koyti«Αρρυθμίες» στις εμπορευματικές ροές προκαλεί ένας μεγάλος αριθμός κενών εμπορευματοκιβωτίων που εξακολουθούν να είναι διάσπαρτα στα λιμάνια ανά τον κόσμο.

«Μετακινεί» κεφάλαια η πανδημία στα λιμάνια

dolar 00Είναι σαφές ότι η COVID-19 έχει επιταχύνει την ψηφιοποίηση και την αυτοματοποίηση στα λιμάνια τα οποία και «μετακινούν» κεφάλαια για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες που αυτές με τη σειρά τους θα επιταχύνουν την «πράσινη»μετάβαση.

Πρέπει να προχωρήσει η ψηφιοποίηση…

0GioiaTauro Οι εργασίες για την προώθηση της ψηφιοποίησης στα λιμάνια δεν πρέπει να «φρενάρουν» από το φόβο των κυβερνοεπιθέσεων ήταν το άκρως ενδιαφέρον συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι συζητήσεις στο cybersecurity session στο συνέδριο Smart Ports: Piers of the Future που εξελίσσεται στην Βαρκελώνη την ίδια ώρα που γινόταν γνωστή κυβερνοεπίθεση στον Ιταλικό Νηογνώμονα.

Προτροπή UNCTAD για επιτάχυνση της ψηφιοποίησης στην εφοδιαστική

0KOPERΗ UNCTAD προέτρεψε τις κυβερνήσεις να ακολουθήσουν πολιτικές που προωθούν την ψηφιοποίηση και την επιτάχυνσή της υποστηρίζοντας ότι ο COVID-19 θα μεταμορφώσει τη θαλάσσια και παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

«Ακορντεόν» στην εφοδιαστική…

0koytiΚατάσταση «ακορντεόν» στην εφοδιαστική με κίνδυνο να σπάσει η αλυσίδα λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας θεωρούν πιθανό αναλυτές που παρακολουθούν τις διακυμάνσεις στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων.

Lockdown: Η ώρα των logistics

0triasioNeoΤα πρώτα lockdown σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο στις αρχές του χρόνου και οι «αρρυθμίες» των λιμανιών δεν άφησαν περιθώρια παρανόησης για το τι δέον γενέσθαι καθώς η επέλαση της πανδημίας έφερε και την επέλαση του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Γιατί οι Γερμανοί… επιμένουν σιδηροδρομικά

0RAILFREIGHT3«Πρωτοκαθεδρία» στο «σιδηροδρομικό δρόμο του μεταξιού» επιδιώκει η Γερμανία με πρόταγμα το θρυλικό για τις σιδηροδρομικές του καλύψεις λιμάνι του Αμβούργου. Ως ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός λιμένας της Ευρώπης, το Αμβούργο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο χερσαίο εμπόριο με την Κίνα, ιδίως στο πλαίσιο «νέου (σιδηροδρομικού) δρόμου του Μεταξιού.

Αυξάνουν οι όγκοι αλλά…

0koytiΕπιστρέφουν σταδιακά οι όγκοι των διακινούμενων εμπορευματοκιβωτίων στα περισσότερα λιμάνια με βάση τα στοιχεία Σεπτεμβρίου που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα αλλά η πανδημία συνεχίζει να απειλεί.

Όλα “περνούν” από τις μεταφορές και τα logistics

0Maersk rail serviceΗ κάλυψη των αδυναμιών σε υποδομές που σχετίζονται με τις μεταφορές και τα logistics θα συμβάλει στην ενδυνάμωση των δράσεων που αναπτύσσονται σε ένα ναυτιλιακό κέντρο με πολλαπλασιαστικό όφελος για την ελληνική οικονομία.

PwC :Η επόμενη ημέρα της εφοδιαστικής αλυσίδας και των επιχειρησιακών λειτουργιών. Πόσο προετοιμασμένες είναι οι επιχειρήσεις;

PWC logoΗ PwC Ελλάδας, ανέδειξε το καίριο θέμα του μετασχηματισμού της εφοδιαστικής αλυσίδας και πως διαμορφώνεται η επόμενη ημέρα των επιχειρησιακών λειτουργιών στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης με τίτλο «Digital transformation in 'customer and operations': Building resilient ecosystems to thrive in a post-pandemic world» που διοργανώθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2020.

«Ξορκίζουν» με… τραίνα τον Πειραιά

0RAILFREIGHT3Σε αξιοπρόσεκτες σιδηροδρομικές αναβαθμίσεις στις υποδομές αλλά και στα σέρβις τους έχουν προχωρήσει τα λιμάνια του Αμβούργου, της Αμβέρσα και του Ρότερνταμ.

«Ανεβάζουν στροφές» τα λιμάνια παρά το δεύτερο κύμα πανδημίας

0koytiΤα Κινεζικά λιμάνια ηγούνται της ανάκαμψης της ζήτησης για μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων αλλά η κίνηση που καταγράφεται εξακολουθεί ευάλωτη στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

«Βλέπει» αυξήσεις ο Drewry…

0koytiΣτο μικροσκόπιο έχει θέσει ο Drewry τη διαμόρφωση των τιμών στην σποτ αγορά ναύλων για τα εμπορευματοκιβώτια.

Πρέπει να επιλέξουν… εφοδιαστική αλυσίδα

0DOVER 1Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο «φωτίζεται» στη παρούσα χρονική συγκυρία ο ρόλος των logistics και γενικότερα της εφοδιαστικής στην Βρετανία που βρίσκεται στο παρά πέντε του άτακτου Brexit .

Επιστροφή στην… κανονικότητα

0GioiaTauro Το 56% των λιμένων έχει επιστρέψει στην... κανονικότητα όσον αφορά στους ρυθμούς εξυπηρέτησης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Νέο λιμενικό μοντέλο ανάπτυξης δημιουργεί η πανδημία

0GioiaTauro Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι ηγεσίες των λιμένων ανά τον κόσμο. Καθώς τα απόνερα του πρώτου κύματος της πανδημίας άφησαν το αποτύπωμά τους οι διοικήσεις έχουν στραφεί στην ανεύρεση «αντίδοτων» στο ενδεχόμενο ενός νέου κύματος που θα επαναφέρει τοπικά lockdown.

ΕΛΣΤΑΤ: Μειωμένη κίνηση επιβατών στα λιμάνια

0επιβατεςΜείωση  της τάξης του 15,8% σημείωσε η συνολική διακίνηση επιβατών στους ελληνικούς λιμένες το α' τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με το α' τρίμηνο του 2019, ενώ κατά την αντίστοιχη σύγκριση του α' τριμήνου 2019 προς το α' τρίμηνο 2018 παρατηρήθηκε μείωση 2,6%.

Διπλός προβληματισμός για ένα προβλήτα

0COSCO koutiΤο προσεχές διάστημα δεν αποκλείεται να επανέλθει στο προσκήνιο το, σε εκκρεμότητα ευρισκόμενο ζήτημα, της ανάπτυξης του 4ου προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο «μικροσκόπιο» των Κινεζικών αρχών οι ναύλοι;

0koytiΗ ζήτηση αυξάνει, οι ναύλοι ανεβαίνουν.... Ωστόσο σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι αρμόδιες αρχές της Κίνας φαίνεται πως έχουν θέσει στο «μικροσκόπιο» την αύξηση των ναύλων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων το τελευταίο διάστημα.

Αναμένει ο Πειραιάς την αναγέννηση της ναυπηγοεπισκευής

nafpigeia skaramaga 09«Ως μάννα εξ ουρανού» ήρθε στον Πειραιά η δια στόματος πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη στις αναφορές του για τις αμυντικές κινήσεις της χώρας ,το άκουσμα ότι θα εισέλθει στρατηγικός επενδυτής στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ένα ενδιαφέρον εξάμηνο

0Top 15 containerΤο λιμάνι της Αμβέρσας είναι το μόνο μεγάλο λιμάνι πύλης στην Ευρώπη που μπόρεσε να φθάσει σε επίπεδο όγκου συγκρίσιμο με το προηγούμενο έτος στο εξάμηνο .

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter