Σαβ04172021

Last updateΣαβ, 17 Απρ 2021 1pm

ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

Διεθνής διαγωνισμός Animation απο την Blue Star Ferries

0post animasyros 2021 1080x1080Η BLUE STAR FERRIES, μέλος της Attica Group, στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας της, πραγματοποιεί Διεθνή Διαγωνισμό Animation για τη δημιουργία νέου τηλεοπτικού σποτ για τη μασκότ της εταιρείας, BLUESTARINO, σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων.

Υποχρεωτικά self tests για εργαζόμενους στις θαλάσσιες μεταφορές - Αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες

0self test 1Υποχρεωτικά θα είναι τα self tests σε μια σειρά επαγγελματικών χώρων του ιδιωτικού τομέα, μεταξύ των οποίων οι εργαζόμενοι στις θαλάσσιες μεταφορές.

Από 12 Ιουνίου τα δρομολόγια Πειραιάς-Σίγρι

0blue starΞεκινά το Σάββατο 12 Ιουνίου, για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι από το 2019, το δρομολόγιο Πειραιάς-Σίγρι στη δυτική Λέσβο, με ενδιάμεσους σταθμούς τη Μύκονο και το λιμάνι των Μεστών της δυτικής Χίου.

Σε ρότα απεργιακών κινητοποιήσεων οι ναυτεργάτες

aktoploia apergia 460Σε ρότα απεργιακών κινητοποιήσεων για την 6η Μαΐου βρίσκονται τα μέλη 13 ναυτεργατικών Ενώσεων- μελών της ΠΝΟ τα οποία συνεδρίασαν σήμερα εξετάζοντας εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Προγραμματική Σύμβαση ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και ΥΝΝΠ

0επιβατεςΠρογραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου με τίτλο “Μελέτη Αναμόρφωσης Συστήματος Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών” υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Ανακοίνωση ΣΕΕΝ για την Απώλεια του Ιωάννη Αγγελικούση

seen logo«Ο Γιάννης Αγγελικούσης αποτελεί κορυφαία προσωπικότητα της ελληνικής ναυτιλίας.

ΣΕΕΝ: «Δεν είναι δυνατόν όταν τα πρωτόκολλα των πλοίων είναι μειωμένα κατά 50% και όταν ισχύει απαγόρευση των θαλάσσιων μετακινήσεων, να επιδιώκουμε τον διπλασιασμό των μελών του πληρώματος του ξενοδοχειακού τμήματος των πλοίων»

0επιβατεςΤην έντονη αντίδραση του ΣΕΕΝ προκάλεσαν οι αναφορές 13 Ναυτεργατικών Σωματείων που με κοινή ανακοίνωσή τους έθεσαν θέμα νομιμότητας ως προς τα πρωτόκολλα των οργανικών συνθέσεων που πρέπει να εφαρμοστούν την θερινή περίοδο. Στην σχετική ανακοίνωση του ο ΣΕΕΝ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Θέμα εφαρμογής του θερινού πρωτοκόλλου

0επιβατεςΘέμα εφαρμογής του θερινού πρωτοκόλλου έθεσαν με κοινή ανακοίνωσή τους 13 ναυτεργατικές Ενώσεις – μέλη της ΠΝΟ.

Η ακτοπλοΐα και η ναυτιλία σε δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης

ethnikosxedioΣε τρεις συγκεκριμένες δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας γίνεται αναφορά στην ακτοπλοΐα και τη ναυτιλία.

Διευκρινίσεις αναφορικά με έκδοση ΚΥΑ για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

0επιβατεςΜε το ΦΕΚ 1308 Β'/03-04-2021 εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00», στην οποία, μεταξύ άλλων προβλέπονται τα εξής:

ΣΕΕΝ προς ΥΝΝΠ: Αναγκαία η αναπροσαρμογή των μισθωμάτων στις συμβάσεις Δ.Α. και διατήρησης των χειμερινών Οργανικών Συνθέσεων

0sakkelisΑναπροσαρμογή των μισθωμάτων των συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας λόγω COVID και παράταση των χειμερινών συνθέσεων των πλοίων για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα ζητά ο ΣΕΕΝ.

Έναρξη δρομολογίων για το HSC SPEEDRUNNER 3

0AEGEANSPEEDLINESH AEGEAN SPEED LINES με χαρά ανακοινώνει την έναρξη δρομολογίων του HSC SPEEDRUNNER 3 προς τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων τη Δευτέρα 05/04/2021, με ώρα
αναχώρησης από Πειραιά 12:00μ.μ..

Attica Group: Μείωση κύκλου εργασιών κατά 28% το 2020, λόγω πανδημίας

attica groupΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group (η «Εταιρία»), θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), ανακοινώνει τα αποτελέσματα χρήσεως 2020, τα οποία παρουσιάζουν ενοποιημένες Πωλήσεις Ευρώ 290,40 εκατ. έναντι 405,40 εκατ. στη χρήση 2019 (ποσοστό μείωσης 28%). Ο αριθμός των δρομολογίων των πλοίων μειώθηκε, λόγω της πανδημίας, κατά 27% σε σχέση με το 2019.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter