Σαβ11272021

Last updateΣαβ, 27 Νοε 2021 8am

ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

Σε κερδοφόρα πλεύση

0attica groupΗ ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (η «Εταιρία»), σε συνέχεια επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με Αριθμό Πρωτοκόλλου 2596/ 9.11.2021 η οποία κοινοποιήθηκε σε όλους τους εκδότες με κινητές αξίες εισηγμένες προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακοινώνει τα βασικά οικονομικά μεγέθη γ΄ τριμήνου της χρήσης 2021, καθώς και τις εξελίξεις στη δραστηριότητά της:

Πλήρως εμβολιασμένο το προσωπικό των Μινωικών Γραμμών σε θάλασσα & στεριά

0FESTOSΟι Μινωικές Γραμμές με υψηλό αίσθημα σεβασμού προς το υπέρτατο αγαθό της υγείας του επιβατικού τους κοινού, ανακοινώνουν ότι το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας τόσο σε θάλασσα όσο και σε στεριά, έχει εμβολιασθεί πλήρως κατά της νόσου Covid-19.

Τα λιμενικά έργα της Κέρκυρας και η ακτοπλοική σύνδεση του νησιού στο μικροσκόπιο

plakiotakismaskaΤην Κέρκυρα επισκέπτεται την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη, την Διευθύντρια της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΝΑΝΠ Αθηνά Φωκά και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών Πλοίαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Ρίγγα.

Το «Ταξίδι στα γράμματα με την SUPERFAST FERRIES» συνεχίζεται για 4η χρονιά

0ΦΑΙΝΟΜΜΕΣΤΑ1Η SUPERFAST FERRIES στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου Attica Group και συγκεκριμένα της πρωτοβουλίας «Ελληνικές Κοινότητες Ιταλίας – Ένα ταξίδι στα γράμματα με την SUPERFAST FERRIES», ολοκλήρωσε με επιτυχία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τις δράσεις της για την προαγωγή της Ελληνικής γλώσσας και του Ελληνικού πολιτισμού στη Νότια Ιταλία, εκεί όπου συνεχίζει αδιάκοπα εδώ και τρείς χιλιετίες να χτυπά ολοζώντανη η καρδιά μιας άλλης Ελλάδας.

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την ΣΣΕ στην Ακτοπλοΐα

aktoploia 000Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), για το περιεχόμενο της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ακτοπλοΐα.

ΣΕΕΝ: Μονοπώλιο η συλλογή στερεών αποβλήτων στα λιμάνια

seenorgΤην Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η πρώτη Δημόσια Τηλε-Διαβούλευση, στο πλαίσιο της κλαδικής έρευνας στην Ανακύκλωση και τη Διαχείριση Αποβλήτων Λιμένων.

«Βολές» ΠΕΝΕΝ κατά της πρότασης του ΣΕΕΝ για την ΣΣΕ

aktoploia 000Βολές εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών κατά της πρότασης που κατέθεσε ο ΣΕΕΝ στο πλαίσιο της προσπάθειας διαλόγου για την υπογραφή ΣΣΕ.

Saos Ferries: Αγόρασε πλοίο και ψάχνει το νέο του όνομα

saosΤο γιαπωνέζικο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Mishi», αγόρασε πρόσφατα η SAOS Ferries.

«Όχι» από τους… ακτοπλόους

aktoploia apergia 460Απείχε από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) του υπουργείου Ναυτιλίας, στο οποίο αποφασίζονται τα θέματα που αφορούν την ελληνική ακτοπλοΐα, ύστερα από σχετική απόφασή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Λύνουν κάβους τα πλοία- Δεν προχωρά σε κλιμάκωση κινητοποιήσεων η ΠΝΟ

0επιβατεςΛύνουν κάβους τα πλοία. Η ΠΝΟ αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της κλιμάκωσης της απεργιακής μας κινητοποίησης, η οποία λήγει κανονικά αύριο το πρωί,12-11-2021 και ώρα 06:00 π.μ..

Προσπάθεια διευκόλυνσης του διαλόγου ναυτεργατών – ακτοπλόων

0PLa1Στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών στην ακτοπλοΐα, που ξεκίνησε σήμερα στις 06:00, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην ΕΤ-1.

Δεμένα για 48 ώρες, τα πλοία στα λιμάνια

anenerga ploia 1Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν από αύριο, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, το πρωί και για 48ωρες τα πλοία.

Περιβαλλοντική απόΔραση Attica Group:“Πλέουμε μαζί” για την προστασία του περιβάλλοντος και των θαλασσών μας

0attica groupΣτο πλαίσιο του προγράμματος Υπευθυνότητας της Attica Group “ΠΛΕΟΥΜΕ ΜΑΖΙ” και με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση και συνεισφορά του Ανθρώπινου Δυναμικού μας σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, ξεκινά μία σειρά δράσεων για την απορρύπανση των βυθών και την προστασία της θαλάσσιας ζωής των νησιών μας σε συνεργασία με την Aegean Rebreath.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter