Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το πρώτο πλοίο με SCCS-Full

0Ever Top

Ο ClassNK έχει χορηγήσει πιστοποίηση κλάσης Shipboard Carbon dioxide Capture and Storage-Full (SCCS-Full) στο boxship «Ever Top» με σημαία Παναμά, που ανήκει στην Evergreen. Το πιστοποιητικό επιβεβαιώνει ότι το πλοίο είναι πλέον εξοπλισμένο με συστήματα δέσμευσης και αποθήκευσης CO2 (CCS), χαρακτηρίζοντάς το ως το πρώτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Neopanamax στον κόσμο που είναι εξοπλισμένο με τέτοια συστήματα.
Τα συστήματα CCS, που αναπτύχθηκαν από το Shanghai Marine Diesel Engine Research Institute, εγκαταστάθηκαν στο Huarun Dadong Dockyard (HRDD). Ο ClassNK εξέτασε σχολαστικά τα στοιχεία του συστήματος, το σχέδιο εγκατάστασης και τη συμμόρφωση με τις ολοκληρωμένες "Κατευθυντήριες γραμμές για συστήματα δέσμευσης και αποθήκευσης CO2 επί του πλοίου".
Επιπλέον, διεξήγαγαν διεξοδική εκτίμηση κινδύνου χρησιμοποιώντας αναγνώριση κινδύνου (HAZID) και επέβλεψαν τη διαδικασία επιτόπιας εγκατάστασης. Μετά την επιβεβαίωση της τήρησης όλων των σχετικών απαιτήσεων, χορηγήθηκε επίσημα στο σκάφος η πρωτοποριακή σημείωση "SCCS-Full".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter