Δευ05062024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry

0Our Ocean Conference1

«Η στενή σχέση μεταξύ του Παλάου και της Ελλάδας επιβεβαιώνεται από την επιλογή της Ελλάδας, η οποία κατέχει τα πρωτεία σε όρους πλοιοκτησίας διεθνώς, ως έδρα των κεντρικών γραφείων του Palau International Ship Registry». Με αυτά τα λόγια, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Παλάου Surangel S. Whipps, Jr, καλωσόρισε εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, διπλωμάτες, εκπροσώπους περιβαλλοντικών και ναυτιλιακών οργανώσεων, μέλη της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας και ΜΜΕ που συγκεντρώθηκαν στη δεξίωση του Διεθνούς Νηολογίου του Παλάου (Palau International Ship Registry, PISR) στην Αθήνα, με αφορμή το “Our Ocean Conference 2024”.
Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου 2024, στο Golf Prive στη Γλυφάδα, ανέδειξε τις κοινές αξίες που συνδέουν την Ελλάδα και το Παλάου, ενώ επιβεβαίωσε -για ακόμη μια φορά- τη βαθιά προσήλωση της Δημοκρατίας του Παλάου και του Palau International Ship Registry (PISR) στη ναυτιλία.
Κατά τον χαιρετισμό του, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Παλάου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους Έλληνες εφοπλιστές για τη σταθερή υποστήριξή τους: «Η σχέση μεταξύ του νηολογίου μας και της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική. Η παρουσία μας στην Ελλάδα αντανακλά τη δέσμευσή μας να παρέχουμε αποτελεσματική και άμεση υποστήριξη στους πελάτες μας στην Ελλάδα και πέραν αυτής».
Ο κ. Πάνος Κιρνίδης, Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας του Παλάου στην Ελλάδα και Διευθύνων Σύμβουλος του PISR τόνισε στον χαιρετισμό του: «Είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ έναν οργανισμό που βρίσκεται στο προσκήνιο της ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Οι πρωτοβουλίες μας, συμπεριλαμβανομένων των “Green Fee” και “Blue Certificate”, υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας για την προώθηση βιώσιμων πρακτικών μεταξύ των πλοιοκτητών μας». Προσέθεσε επίσης: «Με το βλέμμα στο μέλλον, μπορώ υπερήφανα να πω ότι το Palau International Ship Registry (PISR) εισέρχεται σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης και καινοτομίας. Με περισσότερα από 1.000 ενεργά εγγεγραμμένα πλοία σήμερα, συνεχίζουμε να υποδεχόμαστε τις νέες προκλήσεις. Εστιάζουμε στην ψηφιακή καινοτομία και στοχεύουμε στον επαναπροσδιορισμό των προτύπων του κλάδου, βελτιώνοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας μέσω της προηγμένης τεχνολογίας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter