Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Πρωτιά» της ΟΝΕ στο EU ETS

0ONE

H Ocean Network Express (ONE) ανακοίνωσε την εναρκτήρια συναλλαγή European Union Allowances (EUA) με την BNP Paribas.
Από την 1η Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών της (ΕU ETS), έχει συμπεριληφθεί ο κλάδος των θαλάσσιων μεταφορών και οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν εντολή να παρακολουθούν, να αναφέρουν και να επαληθεύουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG) ετησίως και αυτά τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό της EUA που πρέπει να παραδώσουν εντός περιόδου συμμόρφωσης. Η μη συμμόρφωση με αυτούς τους κανονισμούς θα έχει ως αποτέλεσμα κυρώσεις και άρνηση εισόδου στα κράτη μέλη της ΕΕ
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την άμεση συμμόρφωση με το EU ETS, η ONE δήλωσε ότι έχει ενισχύσει τα εσωτερικά της συστήματα ώστε να αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τα δεδομένα εκπομπών CO2. Η εταιρεία έχει επίσης ξεκινήσει έναν λογαριασμό συναλλαγών στο Union Registry για την κατοχή και τη μεταφορά EUA, σύμφωνα με τις διαδικασίες. Μέσω αυτής της προσέγγισης, η ONE τόνισε ότι ήταν σε θέση να εξασφαλίσει την εναρκτήρια αγορά της EUA από την BNP Paribas στις 8 Φεβρουαρίου.
Η αποκτηθείσα EUA θα μεταβιβαστεί στη συνέχεια στους αντίστοιχους πλοιοκτήτες σύμφωνα με τις συμφωνίες καθώς και τους κανονισμούς του EU ETS, γεγονός που θα επιτρέψει τελικά στους πλοιοκτήτες να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις παράδοσης στην ΕΕ έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2025, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ONE.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter