Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνεργασία για την απανθρακοποίηση

MSC Oscar 546

Η Mediterranean Shipping Company (MSC) υπέγραψε Memorandum of Understanding (MoU) με το China Waterborne Transport Research Institute για την από κοινού προώθηση της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές της ναυτιλίας.
Η τριετής συμφωνία, η οποία υπεγράφη στις 28 Σεπτεμβρίου 2021, αποσκοπεί στη διερεύνηση καινοτόμων τρόπων από κοινού συνεργασίας σε σχετικές έρευνες και δραστηριότητες και στη συζήτηση της προόδου για την εξεύρεση μιας σειράς λύσεων που θα καταστήσουν τον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών ακόμη πιο αποτελεσματικό.
Στο πλαίσιο του MoU, και τα δύο μέρη θα καθιερώσουν μια συνεργατική διαδικασία αφιερωμένη στην ανταλλαγή γνώσεων και την επιχειρηματική συνεργασία.
Η απαλλαγή από τις ανθρακούχες πηγές βρίσκεται στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης της MSC, όπως καταδεικνύει στην πρόσφατη δραστηριότητά της, υπογράφοντας επίσης μνημόνιο συμφωνίας με τη Shell International Petroleum Company (Shell) για να συμβάλει στην επιτάχυνση της απαλλαγής του παγκόσμιου ναυτιλιακού τομέα από τις ανθρακούχες πηγές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter