Δευ05132024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανανέωση της συνεργασίας της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου με την Lloyd's List

0dsc

Ανανεώθηκε η συνεργασία της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου με την διεθνούς κύρους πηγή πληροφοριών του ναυτιλιακού τομέα, Lloyd's List.

Μέσα από τον ανανεωμένο χώρο της Βιβλιοθήκης θα μπορεί ο κάθε χρήστης να έχει πρόσβαση στην αξιόπιστη πληροφόρηση για τα τρέχοντα γεγονότα της Παγκόσμιας Ναυτιλίας και για ποικιλία θεμάτων όπως: δεξαμενόπλοια, εμπορευματοκιβώτια, στατιστικές λιμένων και στόλων, αλλά και ασφάλιση, υπεράκτιες βιομηχανίες, εφοδιαστική, παγκόσμιο εμπόριο και ναυτικό δίκαιο.
Υπενθυμίζεται πως η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου έχει αναβαθμίσει τις συλλογές της στον τομέα της Ναυτιλίας, αποκτώντας όλα τα βιβλία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟ (Ιnternational Maritime Organization).
Ο ΙΜΟ, ως ο αρμόδιος οργανισμός του ΟΗΕ, είναι η παγκόσμια αρχή καθορισμού προτύπων για την ασφάλεια και τις περιβαλλοντικές επιδόσεις της διεθνούς ναυτιλίας. Η εκδοτική δραστηριότητα του IMO παρέχει στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα πολυάριθμα κείμενα (συμβάσεις, κώδικες, κανονισμούς, συστάσεις, κατευθυντήριες γραμμές κλπ.) που εκπονήθηκαν από τον Οργανισμό.

Υπενθυμίζεται ότι το Ίδρυμα Ευγενίδου αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Ελληνικής Πολιτείας σε θέματα τεχνικής, επαγγελματικής και ναυτικής εκπαίδευσης. Από τις πρώτες δραστηριότητες του Ιδρύματος Ευγενίδου, μετά την σύστασή του, ήταν η δημιουργία ενός σύγχρονου τμήματος Εκδόσεων για την συγγραφή και έκδοση κατάλληλων διδακτικών εγχειριδίων για τους μαθητές των Τεχνικών Σχολών.

Σχεδόν 70 χρόνια αργότερα, το τμήμα Εκδόσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες για συνεχή αναβάθμιση των γνώσεων της νέας γενιάς γύρω από την τεχνική εκπαίδευση, έχει διαθέσει πάνω από 560 τίτλους βιβλίων σε 48.500.000 αντίτυπα στην ελληνική κοινωνία.

Κάθε χρόνο, η Επιτροπή Εκδόσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου, στην οποία μετέχουν στελέχη των αρμόδιων Υπουργείων και φορέων, παρακολουθεί την συγγραφή και έκδοση εξειδικευμένων βιβλίων για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) και για το Υπουργείο Μεταφορών (για υποψήφιους οδηγούς).

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου έχει εξασφαλίσει συνδρομή στη Lloyd's List και παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα μέλη της. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 210 – 9469631-632.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter