Κυρ05122024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το Ίδρυμα Ευγενίδου πρωτοστατεί στην γαλάζια οικονομία

0Egen89

Ίδρυμα Ευγενίδου, γαλάζια οικονομία, Το Ίδρυμα Ευγενίδου είναι πλέον μέλος της τεχνολογικής πλατφόρμας Waterborne, ως το μοναδικό κοινωφελές Ίδρυμα της χώρας με θεσμικό ρόλο και στρατηγική σχετικά με την γαλάζια οικονομία και το θαλάσσιο περιβάλλον.
Η τεχνολογική πλατφόρμα Waterborne έχει συσταθεί ως συμβουλευτικό όργανο προς τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα σχετικά με τις ανάγκες έρευνας και ανάπτυξης για τον ευρύτερο υδάτινο τομέα. Το Waterborne προσανατολίζεται κυρίως στη θαλάσσια βιομηχανία, με στόχο τον συνεχή διάλογο μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων, όπως νηογνώμονες, ναυπηγοί, πλοιοκτήτες, κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού, πάροχοι υποδομών και υπηρεσιών, Πανεπιστήμια, ερευνητικά Ιδρύματα, οργανισμοί μέλη της κοινωνίας των πολιτών με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των Κρατών- Μελών.
Τα μέλη του Waterborne TP προέρχονται από χώρες θαλάσσιας και εσωτερικής ναυσιπλοΐας και εκπροσωπούν περίπου 21 κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, οι Ενώσεις-μέλη της Πλατφόρμας εκπροσωπούν τον ευρύτερο υδάτινο τομέα σε ολόκληρη την ΕΕ.
Ανάμεσα στους στρατηγικούς στόχους του Waterborne είναι η καθοριστική συμβολή των εμπλεκομένων στην κοινωνική απαίτηση για περιβαλλοντικά καθαρές, ανταγωνιστικές και ασφαλείς θαλάσσιες μεταφορές καθώς και για τις άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με το υγρό στοιχείο, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης.
Παράλληλα, στο πλαίσιο των ολιστικών ενεργειών του γύρω από την Γαλάζια Οικονομία, το Ίδρυμα φιλοξενεί το «2ο Συνέδριο Βιώσιμης Γαλάζιας Οικονομίας», το οποίο διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλία, η Γενική Διεύθυνση Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μαζί με την Ένωση Κρατών της Μεσογείου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter