Σαβ05112024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

IUMI: Σε «προσιτό επίπεδο» οι καλύψεις για την Ερυθρά

0Χουθι

Το International Union of Marine Insurers (IUMI) με αφορμή αναφορές για αυξανόμενα ποσοστά ασφάλισης κινδύνου πολέμου για διελεύσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, επεσήμανε ότι η παγκόσμια αγορά θαλάσσιας ασφάλισης εξακολουθεί να υποστηρίζει το εμπόριο στην Ερυθρά Θάλασσα και σε «προσιτή τιμή».
"Στην Ερυθρά Θάλασσα, η ασφαλιστική αγορά παρέχει προϊόντα ασφάλισης κύτους και φορτίου σε προσιτές τιμές και οι ιδιοκτήτες πλοίων είναι σε θέση να αποκτήσουν την κάλυψη που χρειάζονται", ανέφερε η IUMI χθες σε ανακοίνωσή της. "Ο αντίκτυπος στις διελεύσεις της Διώρυγας του Σουέζ και στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού είναι σημαντικός, αλλά αυτό δεν έχει επηρεάσει την ικανότητα της αγοράς θαλάσσιας ασφάλισης να παρέχει επαρκή κάλυψη - τόσο για τις διελεύσεις της Ερυθράς Θάλασσας / Διώρυγας του Σουέζ όσο και για τη μακρύτερη διαδρομή γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας".
Οι αυξήσεις των ασφαλειών είναι μεγαλύτερες για τα πλοία που βρίσκονται υψηλότερα στη λίστα στόχων προτεραιότητας των Χούθι - δηλαδή, πλοία με δεσμούς με τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο ή το Ισραήλ. Οι μεσίτες αναφέρουν ότι τα πλοία με δεσμούς ιδιοκτησίας με αυτά τα τρία έθνη πληρώνουν έως και 50% περισσότερο για την κάλυψη κινδύνου πολέμου στην περιοχή. Και ορισμένοι ασφαλιστές απλώς αρνούνται να γράψουν ασφάλειες για αυτά τα πλοία, σύμφωνα με το Reuters.
Η κάλυψη του κινδύνου πολέμου για τις διελεύσεις της Ερυθράς Θάλασσας έχει αυξηθεί από περίπου 0,01% της αξίας των πλοίων στις αρχές Δεκεμβρίου σε 1,0% τις τελευταίες εβδομάδες, προσθέτοντας εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια στο κόστος ενός μόνο ταξιδιού. Οι τιμές έχουν οδηγηθεί προς τα πάνω από τις επίμονες πυραυλικές επιθέσεις των Χούθι στην περιοχή.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter