Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τίμησε την ελληνική ναυτοσύνη το ΝΕΕ

0Στ467

Τη δυναμική συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το οποίο αντιπροσωπεύει έναν ουσιαστικό πυλώνα για την ανάπτυξη και την ενίσχυση του ναυτιλιακού τομέα στη χώρα μας, εξήρε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, και την ελληνική Κυβέρνηση, στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.


Στην ομιλία του του ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος εκπροσώπησε σήμερα στο πλωτό μουσείο «HELLAS LIBERTY» στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχαριστίες του για την ευγενική πρόσκληση του Προέδρου του ΝΕΕ, Δρ. Γιώργου Πατέρα, να παραστεί στην εκδήλωση. Και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, βρισκόμαστε εδώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να επισημάνουμε τη σπουδαιότητα της ναυτιλίας και της νησιωτικής πολιτικής για τη χώρα μας. Θέλω να διαβεβαιώσω την εκτίμησή μου για τον ρόλο του Ναυτικού Επιμελητηρίου στην προώθηση και υποστήριξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Ο τομέας αυτός είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ευημερία της χώρας μας, παρέχοντας θέσεις εργασίας, ενισχύοντας την εμπορική μας ισχύ, και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας ισχυρής και σταθερής οικονομίας». Και πρόσθεσε: «Ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, θέλω να επισημάνω τη δέσμευσή μας προς τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του ναυτιλιακού κλάδου. Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες που προωθούν την καινοτομία, την αειφορία και την εκπαίδευση στον ναυτιλιακό τομέα. Εξάλλου, όπως ήδη έχουμε αποφασίσει, το 2024 είναι έτος ναυτικής εκπαίδευσης».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε ότι, είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα φιλόδοξο περιβάλλον για τη ναυτιλία, ώστε να προχωρήσει στην «πράσινη» μετάβαση, με τη βοήθεια ανάλογων ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Μετά την ομιλία του, ο κ. Στυλιανίδης, παρέδωσε βραβείο στην κα Κωνσταντίνα Γεροντάκη και στον κο Κυριάκο Αντωνόπουλο, αμφότεροι εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών, πλοία των οποίων συμμετείχαν σε επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης.
Ο δρ Γιώργος Πατέρας πρόεδρος του ΝΕΕ ανέφερε: «Η επιτυχία της ελληνικής ναυτιλίας στηρίζεται στη στελέχωση των πλοίων με ικανούς Ελληνες αξιωματικούς. Τα νέα παιδιά πρέπει να στραφούν στη θάλασσα με εκσυγχρονισμένη ναυτιλιακή εκπαίδευση και νέο θεσμικό πλαίσιο. Για να πετύχουμε αυτούς του στόχους απαιτείται συντονισμός ορθολογισμός και μεταρρυθμιστική πολιτική» και προσέθεσε:
«Η ακτοπλοΐα ο θαλάσσιος τουρισμός και η ποντοπόρο ναυτιλία αντιμετωπίζουν προβλήματα και προκλήσεις και είναι καθήκον μας να τα συζητήσουμε όπου χρειάζεται.».
«Σήμερα, τιμάμε τη ναυτοσύνη. Τη ναυτοσύνη που αφορά τόσο τους πρωταγωνιστές, τους ναυτικούς μας, τους ανθρώπους μας στη θάλασσα, αλλά και εμάς τους ίδιους, τις εταιρείες μας, τους ανθρώπους μας στη στεριά. Που με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης συμμετέχουμε σε περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θάλασσες του κόσμου», τόνισε μιλώντας στην εκδήλωση η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. Βασίλης Κορκίδης σημείωσε: Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε τη σημασία, τον ρόλο και την ισχύ που μας δίνει στη χώρα η ναυτιλία των Ελλήνων. Η ναυτιλία μας, που το έμψυχο δυναμικό της, από τον πλοιοκτήτη μέχρι και το ναύτη, τηρεί απαρέγκλιτα τον «άγραφο νόμο» που οι Έλληνες, ως ναυτικός λαός, καθιέρωσε στα πέλαγα του κόσμου. Τη διάσωση ανθρώπων που κινδυνεύουν στις θάλασσες».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter