Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η ΕΕ ζητεί την υποβολή παρατηρήσεων σχετικά με τoν «CBER»

0koyti

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής στοιχείων με την οποία καλεί σε υποβολή παρατηρήσεων σχετικά με τις επιδόσεις του νομικού πλαισίου της ΕΕ, το οποίο εξαιρεί τις κοινοπραξίες τακτικών θαλάσσιων μεταφορών από τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ (κανονισμός απαλλαγής κατά κατηγορία για τις κοινοπραξίες ή «CBER»).


Η Επιτροπή έχει επίσης αποστείλει στοχευμένα ερωτηματολόγια σε ενδιαφερόμενα μέρη στην αλυσίδα εφοδιασμού θαλάσσιων τακτικών γραμμών σχετικά με τον αντίκτυπο των κοινοπραξιών μεταξύ ναυτιλιακών εταιρειών τακτικών γραμμών, καθώς και του CBER στις δραστηριότητές τους από το 2020. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν παρατηρήσεις για οκτώ εβδομάδες, έως τις 3 Οκτωβρίου 2022.
Οι αντιμονοπωλιακοί κανόνες της ΕΕ απαγορεύουν γενικά τις συμφωνίες μεταξύ εταιρειών που περιορίζουν τον ανταγωνισμό. Ωστόσο, ο CBER επιτρέπει, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, στις ναυτιλιακές εταιρείες με συνδυασμένο μερίδιο αγοράς κάτω του 30% να συνάπτουν συμφωνίες συνεργασίας για την παροχή κοινών υπηρεσιών μεταφοράς φορτίου, γνωστές και ως «κοινοπραξίες».
Η ισχύς του CBER λήγει στις 25 Απριλίου 2024. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή πρέπει να διενεργήσει αξιολόγηση του CBER σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του από το 2020.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter