Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κινεζικά λιμάνια: Επιστροφή στην κανονικότητα

shanghaiports

Ένα πλήθος στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες υποδηλώνει ότι τα χειρότερα έχουν περάσει, όσον αφορά την πτώση των φορτίων στα κινεζικά λιμάνια μετά την εμφάνιση της επιδημίας του κορονοϊου.

Δεδομένα από την αμερικανική εταιρεία CargoMetrics, η οποία παρακολουθεί τις μεταφορές σε ολόκληρο τον κόσμο, δείχνει ότι τόσο οι κινεζικές εισαγωγές όσο και οι εξαγωγές επιστρέφουν εκεί που έπρεπε να είναι στις αρχές Μαρτίου.

Ο Scott Borgeson, διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης δημοσίευσε στο LinkedIn, δηλώνοντας ότι τα δεδομένα της CargoMetrics δείχνουν ότι οι κινεζικές θαλάσσιες αλυσίδες εφοδιασμού επιστρέφουν στην κανονικότητα, ηρεμήστε και προχωρήστε, σημείωσε.

Επιπλέον τα στοιχεία από τους Clarkson Research Services που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή δείχνουν ότι τα calls στα κινεζικά λιμάνια τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται πλέον σε υψηλότερο επίπεδο από ότι πέρυσι, την ίδια περίοδο.

Ο Stephen Gordon, επικεφαλής της Clarkson Research Services σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η τάση των παράκτιων λιμανιών που είναι ανοιχτά δείχνουν σταθεροποίηση, ενώ προκλήσεις παραμένουν οι αλλαγές πληρωμάτων, η αποδοχή πλοίων σε λιμένες, η ενεργοποίηση συμβατικών ρητρών.
Οι αναλυτές που εξεταζουν την αγορά των liners όπως η Sea-Intelligence με έδρα τη Κοπεγχάγη σημείωσαν ότι την περασμένη εβδομάδα κατέγραψαν το ελάχιστο μέγεθος των ακυρωμένων δρομολογίων.
Η τάση είναι σαφώς επιβραδυνόμενη σε σχέση με τις προηγούμενες δύο εβδομάδες και ως εκ τούτου σηματοδοτεί μια σταθεροποίηση της κατάστασης, σημειώνει η Sea-Intelligence στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεσή της, σύμφωνα με το Splash247.com

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter