Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε εξέταση από τον ΙΜΟ τεχνικά θέματα για ασφαλή ναυσιπλοΐα σε πολικές ρότες

1422 αρκτικές ρότες

Το βασικό τεχνικό πλαίσιο για την ασφαλή ναυσιπλοΐα και τηλεπικοινωνίες στις πολικές ρότες πρόκειται να δώσει στα τέλη Ιανουαρίου η σύνοδος της υπο-επιτροπής ναυσιπλοΐας, επικοινωνίας και έρευνας και διάσωσης του ΙΜΟ οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν χθες. Το πλαίσιο αναμένεται να περιλαμβάνει σειρά τεχνικών ζητημάτων που αναφέρονται στην ανθεκτικότητα και λειτουργικότητα των συσκευών σε ακραίες θερμοκρασίες και επικαθίσεις πάγων. Η υποεπιτροπή θα εξετάσει επίσης την έκθεση της η 14η συνάντηση της κοινής ομάδας εμπειρογνωμόνων του ΙΜΟ σε θέματα θαλάσσιων ραδιοεπικοινωνιών ενώ επίσης θα οριστικοποιήσει το σχέδιο θέσης του ΙΜΟ για θέματα θαλάσσιων ραδιοεπικοινωνιών για υποβολή στη Διάσκεψη Ραδιοεπικοινωνιών (WRC-19), που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο. Επίσης θα συνεχίσει τις εργασίες επί σειρά θεμάτων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο εκσυγχρονισμός του συστήματος Global Maritime Distress και ασφάλειας (GMDSS). Το σχέδιο εκσυγχρονισμού στοχεύει στην επικαιροποίηση των διατάξεων, συμπεριλαμβανομένων επιτρέποντας την ενσωμάτωση των νέων δορυφορικών υπηρεσιών επικοινωνίας.
Σε θέματα ηλεκτρονικής πλοήγησης, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην εναρμόνιση και την τυποποίηση που είναι το κλειδί για την αποτελεσματική εφαρμογή της στρατηγικής της e-πλοήγησης. Η υποεπιτροπή θα αναπτύξει περαιτέρω την περιγραφή των διαφόρων ναυτιλιακών υπηρεσιών που συντονίζεται από διαφορετικούς οργανισμούς με σκοπό να ενισχυθεί η εναρμόνιση και θα συντάξει κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τυποποιημένες λειτουργίες της επιχείρησης, ή S-mode, η οποία θα βελτιώσει την τυποποίηση του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη και πληροφορίες που χρησιμοποιούνται από τους ναυτικούς.
Τέλος σε θέματα έρευνας και διάσωσης, η υποεπιτροπή θα εξετάσει τις συστάσεις από τις τελευταίες τακτικές διεθνούς πολιτικής αεροπορίας οργάνωση (ICAO) / κοινή ομάδα εργασίας του ΙΜΟ. Να σημειωθεί ότι ΙΜΟ συνεργάζεται στενά με το ICAO σχετικά με την εναρμόνιση των αεροναυτικών και θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης ενώ αναμένεται να επικυρώσει και μια σειρά μαθημάτων του αναθεωρημένου μοντέλου για SAR αποστολές.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter