Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θέμα αναζωογόνησης του S.S.S. θέτουν ECSA- ECASBA

Container ShipΘέμα αναζωογόνησης της πολιτικής περί το Short Sea Shipping (S.S.S.) έθεσαν η ECSA και η European Community Association of Ship Brokers and Agents (ECASBA) με έγγραφό τους που κοινοποιήθηκε στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με το εν λόγω έγγραφο ECSA και ECASBA καλούν τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκή Ένωσης να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα αναζωογόνησης του Short Sea Shipping επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι αποτελεί ένα εκ των καλύτερων μέσων για τη στήριξη και ανάπτυξη των ενδοκοινοτικών μεταφορών αλλά και μία εκ των λύσεων για την αποσυμφόρηση των οδικών μεταφορών.
Το εν λόγω έγγραφο έρχεται ουσιαστικά ένα χρόνο μετά την άτυπη σύνοδο των Αθηνών των υπουργών ναυτιλίας της Ε.Ε. που οδήγησε στην «Athens Declaration» στην οποία και αναγνωρίζεται η σημασία του ναυτιλιακού τομέα στην ευρωπαϊκή οικονομία και καλείται η Ε.Ε. να καταβάλει προσπάθειες για την ανάπτυξη σχεδιασμών με ευρύτητα οριζόντων ως προς τις προσδοκίες.
Όσον αφορά στον συγκεκριμένο τομές επίσης μεταξύ άλλων τονίζεται ότι θα πρέπει να υπάρξει εκσυγχρονισμός του πλαισίου προκειμένου να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter