Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το «ρολόι» του FMC «κοιτάζει»... η 2Μ

MSC-Fabiola-a25413073

«Αγώνας δρόμου» να μην «σταματήσει το ρολόι» των εξελίξεων αναφορικά με την 2Μ, διεξάγεται από το Αμερικανικό Federal Maritime Commission, πιθανώς με περεταίρω διερεύνηση του όλου πλάνου που σχηματοποίησαν οι Maersk Line και Mediterranean Shipping Co, εξελίχθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη των δύο να βρίσκονται στην Ουάσιγκτον για το λόγο αυτό.

Το περασμένο διάστημα διαρροές ήθελαν το Federal Maritime Commission να εκφράζει τη «διάθεση να ακούσει» και τις συναρμόδιες Κινεζικές αρχές.

Οι οποίες ως γνωστόν με γνωμοδότησή τους ήταν η αιτία της διάλυσης του προηγούμενου σχήματος μεταξύ των Maersk Line ,Mediterranean Shipping Co και CMA-CGM και της εν συνεχεία δρομολόγησης των εξελίξεων με τις συμμαχίες μέσα από τις οποίες «ξεπήδησε» και η συμφωνία συνεργασίας CMA-CGM με τις China Shipping και UASC – η οποία ονομάζεται OCEAN THREE.

Με βάση τα ήδη γνωστά το FMC «χρειάζεται» ένα διάστημα 45 ημερών για τη γνωμοδότησή του, επί της 2Μ, δηλαδή χρονικού διαστήματος που μειώνει το χρονικό εύρος προετοιμασίας για την υλοποίηση των σχεδιασμών της 2Μ με την απειλή οι 45 ημέρες να πάρουν παράταση. Πράγμα που απεύχεται η 2Μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλειοψηφία των συμμαχιών οι σχεδιασμοί ενεργοποίησής τους τοποθετούνται στα τέλη του έτους αρχές του επομένου, με ορίζοντα το πρώτο τρίμηνο και εκ του γεγονότος οι όποιες καθυστερήσεις, όπως εκτιμούν εμπειρογνώμονες θα δημιουργήσουν αρνητικές επιδράσεις στη διαμόρφωση των πεδίων ανταγωνισμού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter