Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο ΣτΕ συνταξιούχοι πλοίαρχοι για τις περικοπές των συντάξεων

ste 132

Επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν το μνημόνιο, ζήτησαν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας 40 συνταξιούχοι πλοίαρχοι του Εμπορικού Ναυτικού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, Μάκη Δασκαλάκη.

«Αυτό που μας έκαναν δεν ήταν απλές περικοπές. Ήταν οι μεγαλύτερες ποσοστιαία περικοπές από όλους τους εργαζόμενους Έλληνες. Συνολικά, το ποσοστό των περικοπών φτάνει το 58,87%. Ποσοστό που δεν έχει επιβληθεί σε άλλον κλάδο συνταξιούχων», δήλωσε ο κ. Δασκαλάκης.

«Έφτασαν σε σημείο επιλεκτικά για τους ναυτικούς να επιβάλουν περικοπή 7%, μόνο και μόνο επειδή είμαστε ναυτικοί! Αιτιολογία; Καμία. Μεσοπρόθεσμα, τρόικες και λοιπές αμαρτίες. Βρήκαν τους ναυτικούς να ξεσπάσουν. Επίσης, η κράτηση του 4% που επιβάλλεται σε όλους τους ναυτικούς υπέρ του Κεφαλαίου Ασθενείας και Ανεργίας Ναυτικών (ΚΑΑΝ), γίνεται επί του προ των περικοπών μικτού ποσού σύνταξης, κάτι που δύο φορές ο συνήγορος του πολίτη έχει γνωμοδοτήσει ότι είναι παράνομο, διότι δεν πρόκειται πια για 4% αλλά για 5,5%. Παρ' όλα αυτά, συνεχίζουν. Και σαν κερασάκι στην τούρτα, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης με απόφασή του κατάργησε την έκπτωση 50% που είχαν όλοι οι συνταξιούχοι ναυτικοί στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Μια ακόμη αναγνώριση της προσφοράς μας στη ναυτιλία...», κατέληξε ο κ. Δασκαλάκης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter