Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΠΕΜΕΝ: H ακίνητη περιουσία του ΝΑΤ ανήκει στους ναυτεργάτες

pemen

Προκλητική και προσβλητική αναφορά σε βάρος των ναυτεργατών, εξαπέλυσε σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), ο πρόεδρος του ΝΑΤ Γ. Θεοτοκάς, στην σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην σχετική ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ, στην οποία ζητείται η άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ν.Ο., αναφέρεται ότι στο στόχαστρο του προέδρου του ΝΑΤ είναι η ακίνητη περιουσία του ΝΑΤ και σημειώνει τα ακόλουθα:

«Eίναι χαρακτηριστικό ότι και στα σημερινά θέματα του ΝΑΤ υπήρχε σχέδιο «μνημονίου συνεργασίας» με τον Δήμο της Αθήνας για εκχώρηση 4 ακινήτων, σε συνέχεια με την απαράδεκτη τακτική του να υφαρπάξει την ψήφο ναυτεργατών για το ξεπούλημα του ΝΙΕΝ.

Ο πρόεδρος του ΝΑΤ στην προσπάθεια του να εκπληρώσει την θλιβερή αποστολή του ανέφερε ότι «δεν μπορεί η μειοψηφία, αποκαλώντας τους εκπροσώπους της ΠΝΟ, να διοικεί το ΝΑΤ», «δεν θα δεχτώ άλλη φορά η ΠΝΟ να διοικεί», «δεν έχετε καταλάβει ότι είστε ένα ασφαλιστικό ταμείο που επιβιώνει από κρατική επιχορήγηση», «ασκήθηκε πίεση από την ΠΝΟ και ανακάλεσε ο αναπληρωματικός σύμβουλος των συνταξιούχων στο θέμα για το ΝΙΕΝ».

Η αντιναυτεργατική στάση του προέδρου του ΝΑΤ, καταγγέλθηκε από τον εκπρόσωπο της ΠΕΜΕΝ, ο κυβερνητικός εγκάθετος, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, που διορίστηκε με την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, είχε το θράσος να αποκαλεί τους εκπροσώπους των ναυτεργατών «μειοψηφία», περιφρονώντας ότι το ΝΑΤ και τα περιουσιακά του στοιχεία είναι από το αίμα και τον ιδρώτα των ναυτεργατών.

Αντί ο εγκάθετος να αναρωτηθεί γιατί δεν έχει γίνει ισολογισμός του ΝΑΤ από το 2003, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η λεηλασία των αποθεματικών του ΝΑΤ είναι αποτέλεσμα της φιλοεφοπλιστικής πολιτικής των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Με νόμους και υπουργικές αποφάσεις, οργιάζει η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία σε ποντοπόρα και κρουαζιερόπλοια, έχουν μειωθεί οι οργανικές συνθέσεις σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, δόθηκαν θαλασσοδάνεια στους εφοπλιστές μέσω του ΝΑΤ και δεν επιστράφηκαν, έγινε «κούρεμα» των αποθεματικών μέσω των μνημονίων».

Η στάση του προέδρου σημειώνει η ΠΕΜΕΝ, «πρέπει να βρει την οργανωμένη απάντηση των ναυτεργατών».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter