Πεμ05092024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λύση για τους ρύπους στο πλαίσιο του Δ.Ν.Ο. ζητά το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

belem

Να αναβάλει τις αποφάσεις της σχετικά με την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου συστήματος παρακολούθησης και υποβολής εκθέσεων για τις εκπομπές αερίων διοξειδίου του άνθρακος από τα πλοία, ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS).

Ενόψει της συζήτησης του θέματος στην Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος (MEPC) του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (Δ.Ν.Ο.) το ICS ζητά από την ΕΕ να μην προχωρήσει σε μονομερή περιφερειακά μέτρα.

Η ΕΕ συζητά αυτήν την περίοδο την εγκατάσταση ενός συστήματος παρακολούθησης των εκπομπών παράλληλα με την συζήτηση που πραγματοποιείται σε επίπεδο Δ.Ν.Ο.

Η MEPC συνεδριάζει το διάστημα μεταξύ 31 Μαρτίου και 4 Απριλίου και θα επιδιώξει να σημειωθεί πρόοδος σε ότι αφορά την ανάπτυξη του παγκόσμιου συστήματος παρακολούθησης και υποβολής εκθέσεων των εκπομπών CO2 από τα πλοία.

Το ICS υποστηρίζει, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ένα παγκόσμιο σύστημα, υπό την προϋπόθεση ότι ο μηχανισμός του θα είναι απλός στη διαχείριση, θα βασίζεται κυρίως στην κατανάλωση καυσίμου και δεν θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη ενός συστήματος εμπορίας ρύπων στη ναυτιλία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter