Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε ΦΕΚ η λειτουργία τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών στο Ευγενίδειο Επαγγελματικό Λύκειο Διδυμοτείχου

0Ευ3

Εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ που ορίζει την λειτουργία τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών στο Ευγενίδειο Επαγγελματικό Λύκειο Διδυμοτείχου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Ο δρόμος είχε ανοίξει από το περασμένο Φθινόπωρο όπου σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ Ορεστιάδας είχε ανακοινωθεί τότε μέσω δηλώσεων της διεύθυνσης του σχολείου, ότι «Ο πρόεδρος του Ευγενίδειου Ιδρύματος Λεωνίδας Δημητριάδης –Ευγενίδης, επειδή είναι μέτοχος σε διεθνή φορέα έθεσε το θέμα προς συζήτηση ζητώντας να γίνει έρευνα αγοράς», από την οποία διαπιστώθηκε ότι το ενδιαφέρον απασχόλησης στον κλάδο ήταν μεγάλο.
Η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου ήταν ομόφωνα θετική και οι επόμενες κινήσεις ήταν να σταλεί η απόφαση στην Περιφέρεια ΑΜΘ με τελικό αποδέκτη το Υπουργείο Παιδείας όπου και εκδόθηκε η σχετική απόφαση ώστε σήμερα το ΦΕΚ να πιστοποιεί την θετική εξέλιξη της προσπάθειας.
Η νέα διευθύντρια του Ευγενίδειου ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου Κική Κεραμιτσόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, τόνισε ότι η ειδικότητα αυτή είναι η μοναδική σε όλη την περιφέρεια ΑΜ-Θ, ότι η λειτουργία της ξεκινά από την Β' τάξη του Λυκείου, ότι αφορά μαθητές αλλά και ενήλικες χωρίς κάποιο όριο ηλικίας.
Η ειδικότητα του μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού θεωρείται όπως είπε περιζήτητη στην Ελλάδα και αλλού, ως εκ τούτου δεν υπάρχει ανεργία οι συνθήκες έναρξης λειτουργίας της είναι ευνοϊκές διότι εδώ υπάρχει το πλεονέκτημα της αρωγής από το Ευγενιδειο Ίδρυμα για τον εξοπλισμό των κτιρίων ώστε να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα τα μαθήματα.
Πηγή: https://www.ertnews.gr/.../didymoteixo-mixanikos.../...

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter