Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το «Επιλέγω Ναυτιλία» έριξε άγκυρα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

0ΙΕΥ

Νέες και νέοι που φοιτούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ηπείρου, Κεφαλονιάς, Κύμης, Ύδρας, Σύρου, Καλύμνου, Ασπροπύργου ήρθαν σε επαφή με κορυφαίες εταιρείες του ναυτιλιακού χώρου και ενημερώθηκαν για τις προκλήσεις του κλάδου, τις ιδιαιτερότητες του κάθε τύπου πλοίου αλλά και για τη προοπτική μιας καριέρας στη θάλασσα σε μία ειδική εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου.


«Είναι πάντα ξεχωριστή χαρά για εμάς η φιλοξενία της εκδήλωσης «Επιλέγω Ναυτιλία» και του διαλόγου μεταξύ φοιτητών και ναυτιλιακών εταιρειών» τόνισε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, κ. Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης στην αρχή της ομιλίας του προσθέτοντας ότι «για εμάς είναι πολύ σημαντικό ο διάλογος να ξεκινήσει δυναμικά με τις ναυτιλιακές εταιρείες χωρίς φόβο, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη επικοινωνία και εξοικείωση. Στην ναυτιλία, συνέχισε, πρέπει οι ναυτικοί να έχουν το θάρρος της γνώμης και το σεβασμό, και για τους σπουδαστές που ήδη επέλεξαν ναυτιλία το να ακολουθήσετε ένα επάγγελμα καρδιάς είναι μία σχέση ζωής, ένα διαβατήριο. Δεν πιστεύω ότι πρέπει η καριέρα ενός ναυτικού να ξεκινήσει και να τελειώσει πάνω σε ένα πλοίο. Στην ναυτιλία υπάρχουν πολλά μονοπάτια που ανοίγονται αρκεί να υλοποιηθούν δύο προϋποθέσεις: η δέσμευση για εργασία και η συνεχής εκπαίδευση. Είμαστε στην εποχή των δεξιοτήτων, οι οποίες όμως χρειάζονται μαζί «σκληρές» γνώσεις και μία νοοτροπία δια βίου μάθησης» κατέληξε.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι παρευρισκόμενοι σπουδαστές των ΑΕΝ είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους, τόσο στους ομιλητές όσο και στα στελέχη των εταιρειών που βρίσκονταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Ο Διοικητής του Ιδρύματος, τ. πρύτανης του ΕΜΠ, Ιωάννης Γκόλιας, στην ομιλία του αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική ναυτιλία σε διεθνές επίπεδο. «Η ελληνική ναυτιλία πρωταγωνιστεί και σε εθνικό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμα και τώρα σε δύσκολους καιρούς δίνει πάνω από 7% άμεσα και έμμεσα στο ΑΕΠ της χώρας δημιουργώντας πάνω από 160.000 θέσεις στην ελληνική οικονομία. Για να έχει βέβαια αυτόν τον πρωταγωνιστικό ρόλο πρέπει να έχει στελέχη τόσο με τις απαιτούμενες γνώσεις του σήμερα να μπορούν να αφομοιώνουν και να υλοποιούν με επιτυχία όλα τα νέα που έρχονται. Άρα χρειάζεται ένα σύστημα ναυτικής εκπαίδευσης το οποίο να δημιουργεί ανταγωνιστικά στελέχη τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο» είπε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter