Πεμ05092024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δοκιμάζει τα σύγχρονα ιστία η ΟΝΕ

0Bent

Η ναυτιλιακή εταιρεία Ocean Network Express ξεκινά μια νέα δοκιμή με στόχο την εκτίμηση των δυνατοτήτων της αιολικής πρόωσης ως βιώσιμης λύσης για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.
Η δοκιμή, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2024 και να διαρκέσει περίπου έξι μήνες, θα είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη, με την ONE να παρακολουθεί στενά την απόδοση των συσκευών υποβοήθησης ανέμου σε εμπορευματοκιβώτια.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση μιας εργοστασιακής δοκιμής, η ONE, σε συνεργασία με την ολλανδική ναυτιλιακή αιολική τεχνολογία Econowind, πρόκειται να εγκαταστήσει δύο εμπορευματοκιβώτια VentoFoil στο boxship MV Kalamazoo, κατασκευής 2013.
Το feeder πλοίο 1.036 TEU λειτουργεί μεταξύ Pusan, Yokohama και Honolulu και ανήκει στη NORSE UK και διαχειρίζεται η Goodwood Ship Management της Σιγκαπούρης.
Τα VentoFoils, τα οποία μοιάζουν με φτερά αεροπλάνου, έχουν σχεδιαστεί για να αξιοποιούν την αιολική ενέργεια, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Κάθε VentoFoil είναι εξοπλισμένο με έξυπνο σύστημα αναρρόφησης που βελτιστοποιεί τη ροή του αέρα και μεγιστοποιεί την ώση και έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 400kW ισχύος, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου κατά 5%. Είναι πλήρως αυτόματα, προσαρμόζονται στην ταχύτητα και την κατεύθυνση του ανέμου και μπορούν να ξεκινήσουν από τη γέφυρα του πλοίου.
Θα συλλεχθούν δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση καυσίμου, τις μειώσεις εκπομπών και τη συνολική λειτουργική απόδοση. Τα αποτελέσματα της δοκιμής θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας της αιολικής πρόωσης ως βιώσιμης ναυτιλιακής λύσης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter