Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πώληση του Minoansea LR2 tanker για 39 εκατ. δολάρια με σημαντικά κερδοφόρο αποτέλεσμα για την United Maritime

0tsantanis stamatis

H United Maritime Corporation («United» ή η «Εταιρεία») (NASDAQ: USEA) ανακοίνωσε σήμερα την τρίτη επικερδή πώληση πλοίου μέσα σε διάστημα δύο μηνών. To LR2 Aframax product tanker, M/T Minoansea, κατασκευής του 2008, έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στους νέους ιδιοκτήτες μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.
Η τιμή πώλησης ανέρχεται περίπου στα 39 εκατ. δολάρια και η συναλλαγή υπόκειται σε συνήθεις διαδικασίες αγοραπωλησίας πλοίων.
Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω άλλη μια εξαιρετικά κερδοφόρα συναλλαγή για τους μετόχους της United. Το κέρδος από την πώληση του Minoansea υπερβαίνει το 100% της αξίας αγοράς του πλοίου, ενώ η απόδοση ιδίων κεφαλαίων υπολογίζεται περίπου στο 480%. Η συναλλαγή αυτή ακολουθεί την πώληση δύο πλοίων τύπου Aframax, με κέρδος άνω του 50% επί της αντίστοιχης τιμής αγοράς, με απόδοση ιδίων κεφαλαίων περίπου 270%.
Έξι μήνες μετά την εισαγωγής της United Maritime στο χρηματιστήριο, έχουμε επιτύχει ένα συνολικό κέρδος από την πώληση τριών δεξαμενόπλοιων ύψους 38 εκατ. δολαρίων, που αντιπροσωπεύει το 130% της σημερινής κεφαλαιοποίησης της Εταιρείας, ενώ ανακοινώσαμε και ένα έκτακτο μέρισμα $1 ανά μετοχή.
Μετά την πώληση των πλοίων και την καταβολή του ειδικού μερίσματος τα ταμειακά διαθέσιμα της Εταιρείας υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 8,8 δολάρια ανά μετοχή.
Η United Maritime συνεχίζει να επιδιώκει επικερδείς ναυτιλιακές επενδύσεις με γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυσης της αξίας των μετόχων».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter