Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συμφωνία Προκοπίου για τρία LNG Carriers

prokopiougiorgos

Συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης (sale & leaseback) για τρία νεότευκτα πλοία, υπέγραψε ναυτιλιακή εταιρεία, συμφερόντων του Γιώργου Προκοπίου με την China Development Bank Financial Leasing (CDB FL).


Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση της στο χρηματοστήριο του Χονγκ Κονγκ η εισηγμένη CDB FL, γνωστοποίησε ότι εξαγοράζει τρία LNG carriers, χωρητικότητας 200.000 cbm από τρεις εταιρείες ειδικού σκοπού (SPV) της Pure Energy Limited, η οποία ανήκει στην οικογένεια Προκοπίου, έναντι περίπου 596.52 εκατομμυρίων δολαρίων.Τα πλοία βρίσκονται υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Hyundai Samho Heavy Industries και η παράδοση τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2023, τον Δεκέμβριο του 2023 και τον Φεβρουάριο 2024 αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία το κόστος του κάθε πλοίου ανήλθε σε περίπου 199 εκατομμύρια δολάρια. Ενώ όσον αφορά στην εκμίσθωση των πλοίων από την CDB FL αυτή θα είναι για 120 μήνες ή διαφορετικά για 10 χρόνια, με το συνολικό κόστος και τους τόκους μίσθωσης να ανέρχεται σε περίπου 813 εκατομμύρια δολάρια. Μετα τη λήξη του εν λόγω διαστήματος η Pure Energy έχει τη δυνατότητα να αγοράσει τα πλοία για όχι περισσότερο από 99.42 εκατομμύρια δολάρια το καθένα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter