Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το ECO ADRIATICA στον στόλο του Ομίλου Grimaldi

Eco Adriatica

Με την παράδοση του Eco Adriatica, ο στόλος των υβριδικών σκαφών κλάσης Grimaldi Green 5ης Γενιάς (GG5G) έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Αυτή είναι το ενδέκατη από τις δώδεκα υπερσύγχρονες μονάδες που παραγγέλθηκαν από το κινεζικό ναυπηγείο Jinling που βρίσκεται στο Nanjing. Χάρη στον μοναδικό σχεδιασμό τους, τα πλοία της κατηγορίας GG5G δεν είναι μόνο οι μεγαλύτερες μονάδες ro-ro στον κόσμο για θαλάσσιες μεταφορές μικρών αποστάσεων, αλλά και οι πιο φιλικές προς το περιβάλλον.
Το Eco Adriatica φέρει ιταλική σημαία, έχει μήκος 238 μέτρα, ολική χωρητικότητα 67.311 τόνους και ταχύτητα εξυπηρέτησης 20,8 κόμβους. Η χωρητικότητα φόρτωσης των επτά καταστρωμάτων του – δύο από τα οποία είναι ανυψώσιμα – είναι διπλάσια από την προηγούμενη κατηγορία πλοίων ro-ro μικρών αποστάσεων που αναπτύχθηκε από τον Όμιλο Grimaldi: στην πραγματικότητα, το πλοίο μπορεί να μεταφέρει περίπου 7.800 γραμμικά μέτρα φορτίου, που ισοδυναμούν με περίπου 500 τρέιλερ και 180 αυτοκίνητα.
Ωστόσο, η αύξηση της χωρητικότητας δεν επηρεάζει την κατανάλωση καυσίμου, χάρη στην υιοθέτηση πολυάριθμων εξαιρετικά καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων που βελτιστοποιούν τις λειτουργικές και περιβαλλοντικές επιδόσεις του πλοίου: στην πραγματικότητα, με την ίδια ταχύτητα, το Eco Adriatica καταναλώνει την ίδια ποσότητα καυσίμου σε σύγκριση με τα πλοία ro-ro προηγούμενης γενιάς και επομένως είναι σε θέση να μειώσει στο μισό τις εκπομπές CO2 ανά μεταφερόμενη μονάδα.
Το σκάφος είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονους, ηλεκτρονικά ελεγχόμενους κινητήρες και σύστημα καθαρισμού καυσαερίων για τη μείωση των εκπομπών θείου και σωματιδίων. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια παραμονής στο λιμάνι, το Eco Adriatica είναι σε θέση να μειώσει τις εκπομπές στο μηδέν χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη σε μέγα μπαταρίες λιθίου συνολικής ισχύος 5 MWh. Αυτά επαναφορτίζονται κατά τη διάρκεια της πλοήγησης χάρη σε γεννήτριες άξονα και 350 m2 ηλιακών συλλεκτών.
«Δεν αρκεί να μιλάμε για οικολογική μετάβαση: πρέπει να επιφέρουμε αλλαγή και ο Όμιλός μας το κάνει καθιστώντας τον στόλο του όλο και πιο σύγχρονο, αποτελεσματικό και βιώσιμο», δήλωσε ο Emanuele Grimaldi, Διευθύνων Σύμβουλος τoυ Grimaldi Group. "Με πλοία όπως το Eco Adriatica και τις αδελφές μονάδες της κατηγορίας GG5G, συμβάλλουμε συγκεκριμένα στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των θαλάσσιων μεταφορών στην Ευρώπη".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter