Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πρεμιέρα στο ταμπλό για το ομόλογο της CPLP Shipping

0marinakis 930

Το ομόλογο της Capital Product Parners έκανε πρεμιέρα σήμερα στο ταμπλό με εισαγωγή των 150.000 τίτλων στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η ειδική εκδήλωση για την εισαγωγή του ομολόγου στο περιθώριο της οποίας ο βασικός της μέτοχος Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε πως «κάτι καλό γίνεται αυτή την περίοδο στην Ελλάδα». Μάλιστα τόνισε ότι αποτελεί θετικό γεγονός η διαπραγμάτευση των ομολόγων των δυο ναυτιλιακών εταιριών στο χρηματιστήριο της Αθήνας (η πρώτη είναι η Costa Mare του ομίλου Κωνσταντακόπουλου) και θα ήταν χρήσιμο να πράξουν ανάλογα και άλλες σοβαρές ναυτιλιακές εταιρίες έτσι ώστε να ενισχυθεί ο θεσμός της ελληνικής κεφαλαιαγοράς για να σημειώσει πως ο κλάδος της ναυτιλίας δίνει μεγάλη έμφαση στην πράσινη μετάβαση, συμβάλλοντας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Capital Product Partners Γεράσιμος Καλογηράτος ευχαρίστησε όλους όσους έπαιξαν σημαντικό ρόλο για το ομόλογο (ΧΑ, ΕΧΑΕ, αναδόχους, δικηγορικά γραφεία), προσθέτοντας ότι «αποδεικνύουμε κάθε μέρα ότι έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες επενδυτές», για να προσθέσει ότι αφήνεται παρακαταθήκη για να εμπιστευτούν και άλλοι τις ελληνικές κεφαλαιαγορές, ακολουθώντας αυτόν τον δρόμο.
«Είναι τιμή μας να εισάγουμε το ομόλογο της CPLP στο ΧΑ» ανέφερε ο πρόεδρος του ΧΑ Σωκράτης Λαζαρίδης, κατά την έναρξη πανηγυρικής συνεδρίασης. Μάλιστα ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είναι μεγάλη χαρά να έχουμε» μια από τις σημαντικότερες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προσθέτοντας ότι είναι η 2η πιο σημαντική στην Ελλάδα. Από εκεί και μέρα, ο πρόεδρος του ΧΑ σημείωσε ότι εύχεται να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία για «το καλό της ναυτιλίας και του Χρηματιστηρίου», ευχαριστώ τη διοίκηση της εταιρείας για την εισαγωγή του ομολόγου.
«Θέλουμε εταιρείες με αξιοπιστία. Ο επόμενος στόχος όλης της Ευρώπης είναι η ενσωμάτωση κριτηρίων ESG. Η CPLP συγκεκριμένη εταιρεία έχει προσπαθήσει πολύ να επενδύσει στο πράσινο, στην πράσινη ανάπτυξη», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου.
«Η έκδοση αυτή είναι ένα ομόλογο από την εταιρεία η οποία έχει γίνει ήδη γνωστή και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και πια έχει έρθει και στην ελληνική αγορά. Το πόσο σημαντικό είναι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι καλύφθηκε πάνω από 5 φορές ο στόχος, είναι εμφανές ότι υπάρχει ενδιαφέρον στην ελληνική αγορά» είπε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter