Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αγόρασε 16 bulkers η Costamare!

KOSTISkonstnatakopoulos
Στην αγορά 16 πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου προχώρησε όπως ανακοίνωσε η  Costamare Inc, που διευθύνεται απο τον Κωστή Κωνσταντακόπουλο.
Τα πλοία είναι χωρητικότητας μεταξύ 33.000 και 85.000 DWT, με ένα μέσο όρο ηλικίας  τα 10 χρόνια και απασχολούνται στην spot αγορά. Προς ώρας η εταιρεία έχει παραλάβει τα δυο ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται να παραληφθούν μέχρι τον Ιανουάριο του 2022.
Σύμφωνα με δήλωση του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας κ. Γρηγόρη Ζήκου η Costamare αποφάσισε να επενδύσει στο χύδην ξηρό φορτίο γιατί παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες απόδοσης για τους μετόχους της.
Ο κ. Ζήκος πρόσθεσε επίσης ότι τα πλοία θα ενταχθούν στην πλατφόρμα της Costamare ενώ στη διαχείριση θα συμμετέχει και ομάδα στελεχών της ναυτιλιακής του Ιδρύματος Ωνάση που θα ενταχθεί στην Costamare από τον Ιούλιο. Οι εξαγορές θα χρηματοδοτηθούν αρχικά με μετρητά, ενώ θα ακολουθήσει και τραπεζικός δανεισμός. Σκοπεύουμε να έχουμε χαμηλή μόχλευση έως και 60% της αξίας των περιουσιακών στοιχείων, πρόσθεσε ο κ. Ζήκος.
Περισσότερα για την επένδυση, θα γίνουν γνωστά,  όταν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της Costamare.
H εταιρεία ελέγχει ένα στόλο από 81 containerships και 16 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter