Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. ανακοινώνει την Επιτυχή Ολοκλήρωση Προσαρμογής του Στόλου της με τους Κανονισμούς ΙΜΟ 2020

01343665

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. (NASDAQ: SHIP) («Seanergy» ή η «Εταιρεία») ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της προσαρμογής του στόλου της με τους κανονισμούς ΙΜΟ 2020. Η Εταιρεία μέχρι σήμερα εγκατέστησε συστήματα καθαρισμού καυσαερίων (“scrubbers”) σε πέντε από τα capesize πλοία της, ή στο 50% του στόλου της, τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί στους ναυλωτές τους. Το κόστος της αγοράς και εγκατάστασης καλύφθηκε πλήρως από τους ναυλωτές και η συνολική επένδυση στη Seanergy υπερέβη τα $14 εκατ.

A. Πλοία με εγκατεστημένο scrubber

Όλα τα scrubbers είναι ανοιχτού τύπου, U-type, κατασκευασμένα από την Hyundai Materials της Ν. Κορέας και συμμορφώνονται με το αυστηρότερο όριο θείου (0,1%) στις ζώνες ECA. Η εγκατάσταση καθώς και όλοι οι δεξαμενισμοί του στόλου έλαβαν χώρα στο ναυπηγείο Yiu Lian στο Zhoushan της Κίνας.
Όπως αναφέρθηκε, το κόστος των συστημάτων και της εγκατάστασης τους, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τις ημέρες που τα πλοία βρίσκονταν στο δεξαμενισμού κατά το 2019 τα επωμίστηκαν οι ναυλωτές, είτε με άμεση αποπληρωμή των εξόδων είτε με αύξηση στον ημερήσιο ναύλο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονοναύλωσης.
Οι ναυλωτές αποτελούνται από διεθνείς εταιρείες εμπορίας και μεταφοράς πρώτων υλών και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και η διάρκεια των χρονοναυλώσεων κυμαίνεται από τρία έως πέντε έτη με δυνατότητα συμμετοχής στα κέρδη που προέρχονται από τη διαφορά στην τιμή των καυσίμων.

B. Πλοία χωρίς (εγκατεστημένο) scrubber

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019, η Εταιρεία, προνόησε την προμήθεια επαρκούς ποσότητας συμβατού καυσίμου (MGO) για να καλύψει τις ανάγκες των υπολοίπων πλοίων χωρίς scrubber κατά την περίοδο μετάβασης στον κανονισμό ΙΜΟ 2020.
Η σχετική προμήθεια MGO έγινε σε πολύ ανταγωνιστικό κόστος και εξασφάλισε την απρόσκοπτη συμμόρφωση των χωρίς scrubber πλοίων της Εταιρείας με τον IMO2020, παρέχοντας παράλληλα ένα φυσικό αντιστάθμισμα έναντι των αρνητικών μεταβολών της τιμής των νέων καυσίμων.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:
«Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης των scrubbers και η έγκαιρη παράδοση όλων των πλοίων στους εκάστοτε ναυλωτές, καθώς και η προληπτική προμήθεια με συμβατά καύσιμα για τον υπόλοιπο στόλο σηματοδοτεί την επιτυχή μετάβαση της Εταιρείας στο νέο κανονιστικό πλαίσιο. Το πιο σημαντικό είναι ότι πετύχαμε τους στόχους μας που αφορούν στην τεχνολογική και περιβαλλοντική ποιότητα τους στόλου μας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύσαμε την εμπορική αξία των πλοίων μας μέσω επωφελών συμφωνιών για την Εταιρεία και σε στενή συνεργασία με τους στρατηγικούς μας εταίρους.»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter