Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βραβείο των Lloyd’s List Global, “Next Generation Shipping”στην Δωροθέα Ιωάννου

04 Dorothea Ioannou

Η Δωροθέα Ιωάννου, Global Business Development Director του American P&I Club, παρέλαβε το βραβείο Next Generation Shipping για το 2017, στη διεθνή απονομή βραβείων του Lloyd’s List στο Λονδίνο.
Το βραβείο “The Next Generation Shipping” τιμά έναν ανερχόμενο “ηγέτη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει μια αξιοσημείωτη συνεισφορά για όλο τον κλάδο, σύμφωνα με το Lloyd’s List. Οι κριτές αναζητούσαν κάποιον “γεμάτο καινούριες ιδέες, νέες προτεραιότητες και πραγματικές δυνατότητες”. Η καινοτόμος προσέγγισή της καθώς και η παρουσία της στην αγορά αναφέρθηκαν ως καθοριστικοί παράγοντες για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.
Παρών στην απονομή, ο κ. Vincent J. Solarino, Πρόεδρος και COO της SCB Inc., διαχειρίστριας εταιρίας του American P&I Club, είπε: “Είμαστε πανευτυχείς για το γεγονός ότι η Δωροθέα έχει δικαίως αναγνωριστεί στα παγκόσμια βραβεία Lloyd’s List και από την επίτιμη κριτική επιτροπή. Η προσωπικότητα, η επιχειρηματική οξυδέρκεια και οι ηγετικές ικανότητες της Δωροθέας έχουν ξεχωρίσει και έχουν οδηγήσει στην παγκόσμια ανάπτυξη του American Club. Δεδομένης της φύσης του International Group και των Clubs-μελών του, σχετικά με την εκπροσώπηση των εφοπλιστών σε ζητήματα υψίστης σημασίας στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά, την καθιστούν, κατά τη γνώμη μας, έναν πολύ σημαντικό εκπρόσωπο της νέας γενιάς ηγετών στη ναυτιλιακή βιομηχανία στο σύνολό της.”
Ο κ. Arnold Witte, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του American Club, τόνισε ότι «Κάθε μέλος του διοικητικού συμβουλίου είναι υπερήφανο για την προσπάθεια και την επιτυχία της Δωροθέας κατά την διάρκεια των περασμένων ετών. Το βραβείο αποτελεί μια αναγνώριση των υπέροχων ταλέντων της τα οποία έχουν συνεισφέρει στην διατήρηση και εξέλιξή μας».
Ο κ. Joseph Hughes, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SCB Inc. πρόσθεσε ότι «αυτή η αναγνώριση, την οποία πραγματικά άξιζε, έχει συμβάλει σημαντικά στην
υπόληψη όλων όσων έχουν το προνόμιο να εργάζονται μαζί της στα γραφεία μας ανά τον κόσμο, καθώς και στην φήμη του Club για υπεροχή, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον».
Με την αποδοχή αυτού του βραβείου, η Δωροθέα έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι: “δείχνει περισσότερα για την εταιρία την οποία εργάζομαι, καθώς ο μοναδικός τρόπος να επιτύχει κανείς μια τέτοια αναγνώριση είναι όταν η ηγεσία μιας εταιρίας υποστηρίζει και προωθεί την επόμενη γενιά με τέτοιο τρόπο ώστε να τους επιτρέψει στις πράξεις τους να έχουν αντίκτυπο, και αυτό είναι που συμβαίνει στο American Club”
Η Δωροθέα Ιωάννου είναι δικηγόρος, και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης. Ξεκίνησε με την SCB (Hellas) Inc., στο Γραφείο του Πειραιά της διαχειρίστριας εταιρίας του Club το 2005 και έγινε Deputy Claims Manager το 2008. Το Δεκέμβριο του 2009 έγινε Claims Manager και διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος (Managing Director) του γραφείου του Πειραιά. Αργότερα ανέλαβε το ρόλο του Διευθυντή Ανάπτυξης (Business Development Director) για Ευρώπη / Μέση Ανατολή / Αφρική και το περιφερειακό της μοντέλο ανάπτυξης ήταν τόσο αποτελεσματικό που αμέσως μετά ακολούθησε η προαγωγή της στη σημερινή της θέση, με συνολική ευθύνη και αρμοδιότητα την παγκόσμια ανάπτυξη του Club, και από το 2015 έχει σημειωθεί αύξηση χωρητικότητας (tonnage growth) πάνω από 20%.
Τα Παγκόσμια Βραβεία Lloyd's List 2017 παρουσιάστηκαν μπροστά σε ένα ακροατήριο της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας, σε μια επίσημη εκδήλωση στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο του Ηνωμένου Βασιλείου στο Greenwich του Λονδίνου.
Ο Jeremy Vine του BBC παρουσίασε φέτος τα βραβεία, τα οποία γιορτάζουν το 20ο τους έτος και απονέμονται βάσει των υποψηφιοτήτων που έχουν λάβει χώρα από όλες τις ναυτιλιακές βιομηχανίες παγκοσμίως.
Με τα κεντρικά του γραφεία στην Νέα Υόρκη, το American Club είναι το μοναδικό P&I Club με έδρα στην Αμερική. Είναι μέλος του International Group, που συλλογικά καλύπτουν περίπου το 90% του παγκοσμίου στόλου. Είναι ο μόνος αλληλοασφαλιστικός οργανισμός αστικής ευθύνης πλοίων με έδρα στην Αμερική και έχει τα κεντρικά του γραφεία στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Το American Club προσφέρει ασφάλεια αστικής ευθύνης και νομικής κάλυψης πλοίων, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει το μερίδιό του στην παγκόσμια ναυτασφαλιστική αγορά.
Την καθημερινή διαχείριση του Club έχει η Shipowners Claims Bureau, Inc. με την έδρα στην Νέα Υόρκη. Το Club παράλληλα διατηρεί γραφεία στο Λονδίνο, τον Πειραιά, το Χονγκ Κονγκ, τη Σαγκάη και το Χιούστον. Το Club, το οποίο πρόσφατα διακρίθηκε με το βραβείο Lloyd’s List North American Maritime Services Award για το 2016, βρίσκεται δίπλα στα μέλη του σε όλο τον κόσμο και προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου και όποτε χρειαστεί, με δυνατότητα να επικοινωνεί σε πάνω από 11 γλώσσες, διαθέτοντας ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter