Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρίσιμα εικοσιτετράωρα για τον ΟΛΠ

olp 087

Κρίσιμα 24ωρα για την κυβέρνηση αλλά και για τον ΟΛΠ. Ενώ ΤΑΙΠΕΔ και συναρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται τη νέα σύμβαση παραχώρησης (master concession) του ΟΛΠ ΑΕ με το ελληνικό δημόσιο οι εν δυνάμει επενδυτές που συμμετέχουν στο διαγωνισμό έχουν πλέον στρέψει το βλέμμα στις Βρυξέλλες.

Καθώς από τις εξελίξεις εκτιμάται ότι θα προδιαγραφεί και η τύχη της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού στην οποία και θα λάβουν μέρος Cosco, AP Moeller-Maersk και ICTS.

Στο μεταξύ το δ.σ. όπως αυτό προέκυψε από τις χθεσινές διαδικασίες της γενικής συνέλευσης καλείται τώρα να δώσει τέλος στο θέμα της υπογραφής της ΣΣΕ των λιμενεργατών, σε μία προσπάθεια αφ ενός της διασφάλισης της εργασιακής ειρήνης κατά το μεσοδιάστημα και μέχρι της ολοκληρώσεως των φάσεων του διαγωνισμού , όπου αρχικά θα περάσει το 51% υπό τον έλεγχο του πλειοδότη, και αφ ετέρου της κάλυψης της μετενέργειας που λήγει στις αρχές Ιουλίου.

Από το πολιτικό σκηνικό πάντως χθες κατέστη σαφές ότι το θέμα των αποκρατικοποιήσεων ενυπάρχει στο πλαίσιο πρότασης για την επίτευξη της συμφωνίας με τους θεσμούς κάτι που ουσιαστικά δεν αφήνει πλέον περιθώρια παρανοήσεων για επιλογές άλλων τακτικών.

Άλλωστε και στα από Μόσχα μηνύματα ως προς το θέμα της τοποθέτησης Ρωσικών επενδύσεων σε τομείς της οικονομίας ενυπήρχε το θέμα των αποκρατικοποιήσεων γεγονός που εκτιμάται ότι έκλεισε οριστικά αυτό το κεφάλαιο. Να σημειωθεί τέλος ότι το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά την διαδικασία του διαγωνισμού για τον ΟΛΠ με ορίζοντα υποβολής δεσμευτικών προσφορών την 17 Σεπτεμβρίου ενώ παραμένει ανοικτό το θέμα του προσδιορισμού ημερομηνίας δεσμευτικών προσφορών και για τον ΟΛΘ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter