Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με εξώδικο η γ.σ για ενδιάμεση διοίκηση στον ΟΛΘ

thessaloniki limani 368

Χρειάστηκε να αποσταλεί εξώδικο από το ΤΑΙΠΕΔ στη διοίκηση του ΟΛΘ για να γίνει τελικά σήμερα η συνεδρίαση προσδιορισμού της έκτακτης γ.σ. στην οποία θα οριστούν τα πρόσωπα που θα ασκούν την διοίκηση μέχρι την περαίωση των διαδικασιών για την ανάληψη της από την κοινοπραξία DIEP GmbH - Terminal Link SAS - BELTERRA Investments Ltd.

Ήταν οι τελευταία πράξη στις «αψιμαχίες» του τελευταίου διαστήματος από την πλευρά της αποχωρούσας διοίκησης με το ΤΑΙΠΕΔ καθώς το τελευταίο είχε ενημερώσει για τις διαδικασίες στο διοικητικό σκέλος που έπρεπε να έχουν συμβεί κατά το σχεδιασμό που ακολουθήθηκε και για τον ΟΛΠ αλλά η πλευρά της διοίκησης «αγνοούσε» .
Σήμερα πλέον η έκτακτη Γ.Σ. αναμένεται να αποφασιστεί ώστε να επέλθει η αλλαγή όλων ή τουλάχιστον μερικών από τα βασικά στελέχη της σημερινής διοίκησης οπότε και αναμένεται η σχετική ανακοίνωση των νέων προσώπων από το ΤΑΙΠΕΔ.

Καταγγέλλει η ΟΜΥΛΕ

Στο μεταξύ για «φαρσοκωμωδία» που εξελίσσεται στον ΟΛΘ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ η οποία ζητά από την κυβέρνηση να ματαιώσει τη διαδικασία παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών ώστε το λιμάνι να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο.
Στην ανακοίνωση της η ΟΜΥΛΕ αναφέρει τα ακόλουθα:
«Σε συνέχεια των γεγονότων σχετικά με την υπογραφή της Σύμβαση Αγοροπωλησίας Μετοχών του προηγούμενου δεκαπενθημέρου, χθες και σήμερα εξελίσσεται ακόμα μια πράξη φαρσοκωμωδίας στο έργο της επιχειρούμενης εκποίησης του ΟΛΘ.
Η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ και το ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζουν να σκυλεύουν τον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης, “υπακούοντας“ στις μεθοδεύσεις και τα συμφέροντα που ο καθένας εκπροσωπεί, αδιαφορώντας για τις πληγές που αφήνουν στον Οργανισμό, οδηγώντας τον στην απαξίωση και στον υποβιβασμό. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει το Θέατρο του Παραλόγου. Υπέρμαχοι και υπερασπιστες της διαδικασίας εκποίησης του Λιμανιού και Υπέυθυνοι είναι όλοι τους. Όλοι τους έχουν συμβάλει στην άνευ προηγουμένου υποτίμηση του ΟΛΘ, που βρίσκεται σήμερα στο κατώφλι του black out κι ας ανταλλάσουν εξώδικα και μαλώνουν ...... σε ξένο αχυρώνα.
Φτάνει πια έως εδώ !!!!!!!!!
Δεν μπορούν ούτε να κρύψουν το ρόλο τους στην εκποίηση ούτε και να κρυφτούν πίσω από το μανδύα των δήθεν επιβεβλημένων ιδιωτικοποίσεων.
Απαιτούμε Εδώ και Τώρα να σταματήσουν όλες οι μεθοδεύσεις .
Να τερματιστεί ο Διαγωνισμός “πώλησης” του ΟΛΘ και να προχωρήσει στην αυτοδύναμη ανάπτυξη με άμεσες επενδύσεις σε πάγια υποδομές και προσωπικό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΥΛΕ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί μεθοδεύσεις ξεπουλήματος που οδηγούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στον πλήρη μαρασμό. Καλούμε τη Κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να ματαιώσει την εκποίηση που έχει πλέον αποκαλυφθεί.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος
Ενεργή Ανάπτυξη τώρα του Λιμένα με δημόσιο χαρακτήρα
Ο ΟΛΘ άμεσα να προχωρήσει στις επενδύσεις και τις προσλήψεις ώστε το δημόσιο Λιμάνι να « ανέβει» κατηγορία και να καταστεί κρίκος στην μεταφορική αλυσίδα και τα οφέλη να τα καρπωθεί η τοπική και η εθνική οικονομία».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter