Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Λιμενικό διάδρομο» άνοιξαν Μπιλμπάο και Πόρτσμουθ

0koyti

Τα λιμάνια του Μπιλμπάο και του Πόρτσμουθ υπέγραψαν MoU για να βοηθήσουν στην επέκταση των εμπορευματικών και επιβατικών ροών μεταξύ των δυο λιμένων.

Το μνημόνιο μεταξύ των άλλων αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ λιμένων όσον αφορά την τεχνολογία και τις υποδομές, ιδίως για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από ξηρά σε σκάφη που λειτουργούν και από τους δύο λιμένες.
Το Μπιλμπάο εργάζεται ήδη στο έργο BilbOPS, το οποίο στοχεύει στην ηλεκτροδότηση των λιμένων του με επαναλαμβανόμενη κυκλοφορία για την παροχή ανανεώσιμης ενέργειας από το χερσαίο δίκτυο στα πλοία ενώ βρίσκονται στο λιμάνι. Το έργο αυτό θα κοστίσει περίπου 78 εκατομμύρια ευρώ, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεισφέρει 14,2 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος CEF Transport 2021-2027 και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2026.
Το έργο Sea Change του Portsmouth International Port θα σχεδιάσει, θα κατασκευάσει και θα διαχειριστεί ένα χερσαίο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας στα τρία πιο πολυσύχναστα λιμάνια του.
Το μνημόνιο καλεί επίσης για περαιτέρω συνεργασία σχετικά με τη δημιουργία πράσινων και ψηφιακών ναυτιλιακών διαδρόμων μεταξύ των δύο λιμένων για να βοηθήσει στη μετατόπιση της κυκλοφορίας από τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές προς βιώσιμες θαλάσσιες οδούς.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter