Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρότερνταμ: Μείωση λιμενικών τελών για όσα πλοία προμηθευτούν εναλλακτικά καύσιμα

0ΡοτερνταμΑεροφ

Το λιμάνι του Ρότερνταμ ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να προσφέρει σημαντική μείωση των λιμενικών τελών για τα πλοία που προμηθευτούν εναλλακτικά καύσιμα ως μέρος των προσπαθειών του να υποστηρίξει την έγκαιρη υιοθέτηση νέων πράσινων καυσίμων, συμπεριλαμβανομένης της μεθανόλης και στο μέλλον της αμμωνίας.

Η προσπάθεια ηγείται των σχεδίων για τη δημιουργία πράσινων διαδρόμων από το Ρότερνταμ τόσο στη Βαλτική όσο και παγκοσμίως στη Σιγκαπούρη. Για να πληροί τις προϋποθέσεις, ένα πλοίο πρέπει να ανεφοδιάζει εναλλακτικά καύσιμα στο Ρότερνταμ.
Η μείωση των τελών έχει δρομολογηθεί πριν από τον πράσινο διάδρομο και για την υποστήριξη της πρόσφατα ανακοινωθείσας Συμμαχίας Ναυτιλιακών Αγοραστών Μηδενικών Εκπομπών (ZEMBA). Το λιμάνι σχεδιάζει να αναγνωρίσει και να ενθαρρύνει τους πρωτοπόρους στο δρόμο προς τη θαλάσσια απαλλαγή από τον άνθρακα. Γνωστές καταναλωτικές μάρκες, όπως η Amazon, η Electrolux, η Ikea και η Philips, έχουν δεσμευτεί στη ZEMBA, μια πρωτοβουλία της coZEV, η οποία ξεκίνησε πρόσφατα πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη μεταφορά 600.000 εμπορευματοκιβωτίων σε ποντοπόρα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που κινούνται με καύσιμα μηδενικών εκπομπών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter