Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σύστημα αυτόματης πρόσδεσης «καταργεί» τους κάβους

0kavoi708

Σύστημα αυτόματης πρόσδεσης που «καταργεί» τους κάβους και τις σχετικές διαδικασίες κατά τον κατάπλου και απόπλου των πλοίων εφαρμόζει από τα μέσα Σεπτεμβρίου, το λιμάνι Kapellskär της Σουηδίας. Το σύστημα λειτουργεί με μια σειρά από vacuum pads αντικαθιστώντας την ανάγκη για συμβατικό χειρισμό σχοινιών. Ενεργοποιείται από το πλοίο και προσκολλάται στο κύτος. Η μόνη απαίτηση είναι επαρκής δύναμη στην περιοχή για να διατηρήσει τις δυνάμεις για τον ελλιμενισμό και τη συγκράτηση του πλοίου στην αποβάθρα.
Τα vacuum pads μπορούν να δέσουν ένα σκάφος σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα και να αποσυνδέσουν το σκάφος σε μόλις 15 δευτερόλεπτα. Τα πλοία επωφελούνται από αποτελεσματικότερο και ταχύτερο χειρισμό, ο οποίος μειώνει επίσης τη χρήση κινητήρων στα λιμάνια, μειώνοντας τις εκπομπές.
Οι εγκαταστάσεις για χερσαία ηλεκτρική σύνδεση και αυτοματοποιημένη πρόσδεση στον λιμένα του Kapellskär χρηματοδοτήθηκαν εν μέρει από την ΕΕ. Το έργο χερσαίας ηλεκτρικής σύνδεσης έλαβε επίσης χρηματοδότηση από το σουηδικό εθνικό επενδυτικό έργο Climate Leap.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter