Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επέκταση της θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ κινεζικών λιμένων και ρωσικής Άπω Ανατολής- Αυξήθηκε η κίνηση στα Ρωσικά λιμάνια

0koyti

Η Global Ports Group και η κινεζική ναυτιλιακή γραμμή Hua Xin Container Lines, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την επέκταση της θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ των κινεζικών λιμένων και της ρωσικής Άπω Ανατολής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επεκτείνουν τη θαλάσσια μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ κινεζικών λιμένων Qingdao και Taicang και της ρωσικής Άπω Ανατολής μέσω του container terminal της Vostochnaya συμφερόντων της Global Ports. Οι προσεγγίσεις των πλοίων θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση αρχής γενομένης από αυτό το μήνα.

Τα Ρωσικά λιμάνια

Για πρώτη φορά από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πέρυσι, οι λειτουργίες σε μεγάλα ρωσικά λιμάνια ανακάμπτουν, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα το Ινστιτούτο του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία.
Ο όγκος των εμπορευμάτων που εκφορτώνονται στα τρία μεγαλύτερα λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων της Ρωσίας - Αγία Πετρούπολη, Βλαδιβοστόκ και Νοβοροσίσκ - πλησιάζει τώρα τα προπολεμικά επίπεδα. Συγκεκριμένα, οι αφίξεις στην Αγία Πετρούπολη είχαν μειωθεί κατά 90% τον τελευταίο χρόνο, αλλά έχουν σημειώσει σημαντικό άλμα τις τελευταίες εβδομάδες.
Τα στοιχεία του Ινστιτούτου του Κιέλου επιβεβαιώνονται από την εξαμηνιαία έκθεση της Ένωσης Εμπορικών Θαλάσσιων Λιμένων της Ρωσίας (ASOP), που δημοσιεύθηκε πριν από ένα μήνα. Η έκθεση τόνισε ότι τον Ιανουάριο-Ιούλιο του 2023, τα ρωσικά λιμάνια αύξησαν τη διακίνηση φορτίου τους κατά 9% σε ετήσια βάση σε 525 εκατομμύρια τόνους. Συγκεκριμένα, το φορτίο εμπορευματοκιβωτίων αυξήθηκε κατά 6% φτάνοντας τα 29 εκατομμύρια τόνους. Το ξηρό χύδην φορτίο πήρε το μεγαλύτερο μερίδιο με πάνω από 260 εκατομμύρια τόνους που διακινήθηκαν, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 17%.
Εν μέρει, το αυξανόμενο εμπόριο μεταξύ Κίνας και Ρωσίας θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από την ανάκαμψη των δραστηριοτήτων σε μεγάλα ρωσικά λιμάνια. Τα τελωνειακά στοιχεία που δημοσίευσε το Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα δείχνουν ότι οι εισαγωγές της Κίνας από τη Ρωσία έφτασαν σε ιστορικά επίπεδα σε όρους δολαρίου τους τελευταίους δύο μήνες.
Η Κίνα εισήγαγε ρωσικά προϊόντα αξίας 11,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο τον Αύγουστο. Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος μηνιαίος όγκος τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Η Ρωσία προβλέπει ότι ο όγκος του εμπορίου της με την Κίνα θα φτάσει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, σε σύγκριση με 185 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.
Επιπλέον, η Ινδία έχει επίσης διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ενίσχυση των εμπορικών προοπτικών της Ρωσίας. Τον τελευταίο χρόνο, η Ρωσία μετακινήθηκε από την 25η στην 7η θέση μεταξύ των κορυφαίων εμπορικών εταίρων της Ινδίας, με το διμερές εμπόριο να ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 45 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter