Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στα τραίνα και η DP World

0DPWorld11

Η DP World εισήγαγε μια νέα πρωτοβουλία στο Ηνωμένο Βασίλειο με στόχο να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες φορτίων να μειώσουν σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα.
Το "Modal Shift Programme" ξεκίνησε δοκιμαστικά στο DP World Southampton Logistics Hub και προσφέρει ένα δελεαστικό οικονομικό κίνητρο για τους ιδιοκτήτες φορτίων να στραφούν από τις οδικές στις σιδηροδρομικές μεταφορές, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους.
Το πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με την εταιρεία, με τη δυνατότητα να αποτρέψει έως και 30.000 μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα από την απελευθέρωση στην ατμόσφαιρα ετησίως.
Το οικονομικό κίνητρο για τους συμμετέχοντες θα χρηματοδοτηθεί μέσω μιας μικρής χρέωσης που θα εφαρμόζεται σε όλα τα εμπορευματοκιβώτια φορτωμένα με εισαγωγές που διέρχονται από το DP World Southampton.
Στο πλαίσιο του προγράμματος Modal Shift, οι ιδιοκτήτες φορτίων των οποίων τα εμπορευματοκιβώτια φορτωμένα με εισαγωγές μεταφέρονται σιδηροδρομικώς σε απόσταση που βρίσκεται εντός 140 μιλίων από το DP World Southampton θα λάβουν κίνητρο 70 £ (87,30 $). Επιπλέον, τα εμπορευματοκιβώτια που μεταφέρονται σε απόσταση που βρίσκεται πάνω από 140 μίλια μακριά από τον κόμβο του Σαουθάμπτον θα επιστραφούν τα £ 10 ($ 12.47) τέλος για κάθε εμπορευματοκιβώτιο.
Η DP World πρόσθεσε ότι το Σαουθάμπτον υπήρξε ιστορικά ηγέτης στη μετακίνηση εμπορευματοκιβωτίων σιδηροδρομικώς σε σύγκριση με άλλους τερματικούς σταθμούς του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, σημειώθηκε σταδιακή μείωση της χρήσης των σιδηροδρόμων, εν μέρει λόγω των ευρύτερων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών.
Μέσω του προγράμματος Modal Shift, η DP World στοχεύει να αυξήσει το μερίδιο των σιδηροδρόμων σε περίπου 40% μέχρι το τέλος του 2025, ευθυγραμμίζοντας με τον στόχο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να απομακρυνθεί από τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές υπέρ περιβαλλοντικά βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων όπως οι σιδηρόδρομοι.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter