Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρωσική επίθεση εναντίον του λιμανού Ισμαήλ στην περιοχή της Οδησσού

0Ουκρ8

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 17 ρωσικά drones στην περιοχή της Οδησσού, ανακοίνωσε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης, προσθέτοντας ότι στην πόλη- λιμάνι Ισμαήλ κτίρια υπέστησαν ζημιές.

«Δεκαεπτά drones καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις της αντιαεροπορικής μας άμυνας (...) Σε πολλές περιοχές της περιφέρειας του Ισμαήλ αποθήκες, κτίρια παραγωγής, αγροτικά μηχανήματα και βιομηχανικός εξοπλισμός υπέστησαν ζημιές», ανέφερε ο Όλεχ Κιπέρ στο Telegram.

«Πολλές πυρκαγιές ξέσπασαν σε μη στρατιωτικές υποδομές εξαιτίας της πτώσης συντριμμιών» μετά την κατάρριψη των drones, πρόσθεσε ο κυβερνήτης διευκρινίζοντας ότι οι φωτιές κατασβέστηκαν.

Σύμφωνα με τον Κιπέρ, η επίθεση διήρκεσε τρεισήμισι ώρες, αλλά δεν υπήρξαν θύματα.

Η στρατιωτική διοίκηση της νότιας Ουκρανία ανέφερε από την πλευρά της ότι «σημαντική νυχτερινή επίθεση» εξαπολύθηκε με drones εναντίον «μη στρατιωτικών υποδομών στην περιοχή του Δούναβη».

Το λιμάνι του Ισμαήλ στον Δούναβη έχει αναχθεί σε μία από τις βασικές οδούς εξαγωγής των ουκρανικών γεωργικών προϊόντων από τότε που η Μόσχα αποσύρθηκε στα τέλη Ιουνίου από τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας.

Τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή ρωσικά drones έπληξαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις στον Δούναβη, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα της Ουκρανίας. Ο ρωσικός στρατός ανέφερε από την πλευρά του ότι εξαπέλυσε επίθεση με drones στο λιμάνι της πόλης Ρένι, στα σύνορα με τη Ρουμανία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter