Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αίγυπτος: Υπεγράφη η παραχώρηση terminal στην APM Terminals

0APM Terminals

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Abdel Fattah El-Sisi υπέγραψε το νόμο της παραχώρησης για τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων 2 στο East Port Said Port στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της διώρυγας του Σουέζ (SCCT), ο οποίος ανήκει κατά πλειοψηφία και λειτουργεί από την APM Terminals της Maersk.
Η σύμβαση περιλαμβάνει χρηματοδότηση, σχεδιασμό, ανάπτυξη, διαχείριση, λειτουργία, συντήρηση και εκ νέου παράδοση του Τερματικού Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Νο 2 μετά την αρχή κατασκευής-λειτουργίας-μεταφοράς. Ο νέος τερματικός σταθμός θα παρέχει στο λιμάνι υποδομή για στρατηγικά έργα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Οικονομικής Ζώνης της Διώρυγας του Σουέζ (SCZONE) ενέκρινε αυτό το έργο τον Σεπτέμβριο του 2022 και η σύμβαση υπογράφηκε στο περιθώριο της COP27 στο Σαρμ Ελ-Σέιχ, τον περασμένο Νοέμβριο. Το υπουργικό συμβούλιο του υπουργού ενέκρινε το έργο τον Μάιο του 2023 και η Οικονομική Επιτροπή της Αιγυπτιακής Λαϊκής Συνέλευσης ενέκρινε το έργο στις 6 Ιουλίου.
Ο σημερινός τερματικός σταθμός λειτουργεί με μήκος ελλιμενισμού 2.400 μ. και χερσαίους χώρους εναπόθεσης 1,2 εκατομμυρίων τ.μ. και είναι ο κύριος φορέας εκμετάλλευσης στο ανατολικό λιμάνι του Πορτ Σάιντ, με ετήσια διακίνηση 4 εκατομμυρίων TEU. Η επέκταση θα αυξήσει τους όγκους κατά 2 εκατομμύρια TEU.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter