Δευ05132024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Κόκα» σε Ρότενταμ και Πειραιά

0koyti

Ολλανδοί τελωνειακοί στην Ολλανδία κατάσχεσαν το μεγαλύτερο φορτίο κοκαΐνης που πέρασε ποτέ από το λιμάνι του Ρότερνταμ, βάρους έως και 17.600 κιλών. Τα ναρκωτικά ανακαλύφθηκαν από σκύλους ανιχνευτές που τα είχαν βρει κρυμμένα μέσα σε 12 παλέτες με κιβώτια μπανάνας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Ωστόσο, η «παρουσία» των ναρκωτικών επιβεβαιώθηκε στις 13 Ιουλίου, ωστόσο οι αρχές απέφυγαν να δημοσιοποιήσουν πληροφορίες στο κοινό λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας σχετικά με το φορτίο. Τα ναρκωτικά έφτασαν στο Ρότερνταμ αφού διέσχισαν την διώρυγα του Παναμά από τον Ισημερινό. Δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις για τα ναρκωτικά, αξίας έως και 660 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία έκτοτε έχουν καταστραφεί, ανέφερε το Reuters στις 10 Αυγούστου.
Στο μεταξύ από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συμμετοχή τελωνειακών Αρχών καθώς και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τη Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023, 64 κιλά κοκαΐνης από εμπορευματοκιβώτιο στο Λιμάνι του Πειραιά. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών, και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α. (D.E.A.), εντοπίστηκε εμπορευματοκιβώτιο με φορτίο γαρίδες, προερχόμενο από το Εκουαδόρ, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 58 αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 64 κιλά κοκαΐνης.
Το προσδοκώμενο όφελος από την εισαγωγή και πώληση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ξεπερνάει το ποσό των 2.000.000 ευρώ, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών συνεχίζονται.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter