Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ESPO: Αναγκαία η αποκατάσταση της σταθερότητας στα εμπορευματοκιβώτια

espo 000

Αντιδρώντας στις τρέχουσες διαταραχές στο διεθνές εμπόριο εμπορευματοκιβωτίων, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Θαλάσσιων Λιμένων (ESPO) τονίζει τη σημασία της αποκατάστασης της σταθερότητας στην αγορά, της αύξησης της αξιοπιστίας των χρονοδιαγραμμάτων των πλοίων, καθώς και της διασφάλισης της συνέχειας και της ρευστότητας των αλυσίδων εφοδιασμού.

Οι προσπάθειες όλων των ενδιαφερομένων στην αλυσίδα εφοδιασμού είναι απαραίτητες για τη στήριξη της ανάκαμψης του εμπορίου επισημαίνει ο ESPO. Αναφερόμενος στην κατάσταση που δημιουργήθηκε εξ αιτίας της πανδημίας και τις συνεπακόλουθες διαταραχές ο ESPO σημειώνει ότι η ανισορροπία προσφοράς ζήτησης των εμπορευματοκιβωτίων και η μείωση της μεταφορικής ικανότητας στις θαλάσσιες μεταφορές τακτικών γραμμών έχουν επηρεάσει σοβαρά τους φορτωτές και τους μεταφορείς εμπορευμάτων. Η αξιοπιστία των χρονοδιαγραμμάτων μειώνεται περαιτέρω ενώ οι καθυστερήσεις και οι απορριφθείσες κρατήσεις προκαλούν μεγάλη δυσαρέσκεια στους ιδιοκτήτες φορτίων, τους τελικούς χρήστες και τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, οι οποίοι προσφεύγουν στα λιμάνια για να διαμαρτυρηθούν αναζητώντας να καταστήσουν κάποιον υπόλογο. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, τα λιμάνια στην Ευρώπη κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, και με επιτυχία, για να παραμείνουν ανοικτά. Καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας, παρέμειναν σε λειτουργία και διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της λειτουργίας των αλυσίδων εφοδιασμού και στη διευκόλυνση του εμπορίου, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
Ο ESPO καλεί όλους τους ναυτιλιακούς φορείς να έχουν κατά νου τον στρατηγικό ρόλο του θαλάσσιου εμπορίου και των λιμένων να προβούν στις δέουσες ενέργειες για να αποκαταστήσουν τις εμπορευματικές ροές επισημαίνοντας το σημασία της αξιοπιστίας στην αλυσίδα εφοδιασμού υπογραμμίζοντας ότι οι λιμένες της Ευρώπης καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για να βελτιώσουν τον σχεδιασμό τους, αλλά κάθε σχεδιασμός ισχύει ή μειώνεται με την προβλεψιμότητα των αφίξεων και αναχωρήσεων πλοίων και φορτίων σε αυτούς.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter