Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προτροπή ESPO – FEPORT να γίνονται οι αλλαγές πληρωμάτων σε όλα τα λιμάνια

bulk carriers 55

Νέα έκκληση απεύθυναν χθες ESPO και FEPORT προς τα κράτη μέλη της Ε.Ε. να εφαρμόσουν σωστά τις κατευθυντήριες γραμμές για τους «πράσινους διαδρόμους» ώστε οι μετακινήσεις πληρωμάτων των πλοίων και των ναυτικών που πρέπει να επιβιβαστούν σε πλοία ή να επιστρέψουν στις πατρίδες τους να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν ομαλότερα.

Ο ESPO υπενθυμίζει ότι έχει «χαιρετίσει» την απόφαση για τους «πράσινους διαδρόμους» και την απόφαση της 8ης Απριλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά σημειώνει ότι δεν μπορεί να προσδιοριστούν συγκεκριμένα λιμάνια επί της διαδικασίας καθώς αυτό θα προκαλούσε αρρυθμίες στις εμπορευματικές ροές ,ανατροπές σε ρότες πλοίων που θα πρέπει να προσεγγίζουν συγκεκριμένα λιμάνια και χαοτικές καταστάσεις στα αγκυροβόλια. Προς τούτο ο ESPO και FEPORT με δηλώσεις των γενικών γραμματέων τους Isabelle Ryckbost και Lamia Kerdjoudj-Belkaid αντίστοιχα ζητούν ειδική μέριμνα ώστε με ασφάλεια ως προς το θέμα της πανδημίας να είναι εφικτή η αλλαγή των πληρωμάτων σε όλα τα λιμάνια.
Και οι δύο φορείς σημειώνουν τη σημασία της αλλαγής των πληρωμάτων για την ασφάλεια αλλά και τη συνέχεια της εφοδιαστικής επισημαίνοντας ότι δεν είναι ούτε τεχνικά ούτε οικονομικά εφικτό να περιοριστούν οι αλλαγές του πληρώματος μόνο σε μια επίλεκτη ομάδα κύριων λιμένων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter