Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

“Ok” και απο τον ESPO στην Ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία

0ESP

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός θαλάσσιων λιμένων (ESPO) χαιρετίζει την Ευρωπαϊκή προσπάθεια όπως αυτή διατυπώνεται στην Ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία που δημοσιεύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου, να αποτελέσει η Ευρώπη την πρώτη παγκόσμια ουδέτερη σε CO2 ήπειρο κατά 2050.
Τις προσεχείς εβδομάδες, το ESPO και τα λιμάνια μέλη του θα υποβάλουν συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα συμβάλουν με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο για την υλοποίηση των στόχων της πράσινης συμφωνίας.
"Συμμεριζόμαστε τη φιλοδοξία της Ευρωπαϊκής πράσινης συμφωνίας, η οποία συνάδει με τις προτεραιότητες του ESPO για την περίοδο 2019-2024. Η δημοσίευση της Ευρωπαϊκής πράσινης συμφωνίας αποτελεί σημαντικό ορόσημο. Μαζί με τα μέλη μας, αναπτύσσουμε τώρα ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς θα προχωρήσουμε, πώς μπορούν να συνεισφέρουν οι λιμένες, ποια πολιτική και ποια χρηματοδοτικά μέσα χρειάζονται για την υποστήριξη των ευρωπαϊκών λιμένων σε αυτό το τεράστιο σχέδιο. Προσβλέπουμε στη συνεργασία με την Επιτροπή, το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο για τη διαμόρφωση της πολιτικής ", ανέφερε σε δήλωσή της η γ.γ. του ESPO, Ιζαμπέλ Ράιμποστ.
Στο μεταξύ ο ESPO διοργανώνει το 17ο ετήσιο συνέδριο στις 28-29 Μαΐου 2020 στο λιμάνι του Όσλο. Στη διάσκεψη ο ESPO θα συζητήσει τα συγκεκριμένα σχέδια της Επιτροπής για την επίτευξη των φιλοδοξιών της . Ποιος κάνει τι; Πώς μπορούν να συνεισφέρουν τα λιμάνια; Ποια είναι τα πιο αποδοτικά από πλευράς κόστους μέτρα; Ποια μέτρα πολιτικής και ποια χρηματοδοτικά μέσα χρειάζονται; Τι μπορούν να κάνουν άλλοι ενδιαφερόμενοι; Υπάρχει ένας συνασπισμός που χρειάζεται; Με λίγα λόγια: Ποια είναι η καλύτερη πράσινη συμφωνία για τα λιμάνια.
Τέλος με το σύνθημα "μια καλή πόλη έχει ένα λιμάνι", η διάσκεψη θα προσδιορίσει επίσης το πλαίσιο της προσφοράς των λιμένων στις πόλεις και τις τοπικές κοινότητες, θα απαντήσει στο γιατί είναι απαραίτητα και πώς αποτελούν μέρος της λύσης όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter