Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θα προτιμήσει τα …«έξυπνα» λιμάνια

0APM Terminals

Σταδιακή αναδιαμόρφωση των εμπορευματικών ροών διαβλέπουν αναλυτές της εφοδιαστικής με επίκεντρο τα «έξυπνα» λιμάνια. Η ψηφιοποίηση και οι αυτοματισμοί έχουν βελτιώσει τους χρόνους ανταπόκρισης στις φορτοεκφορτώσεις και ελαχιστοποιήσει τις πολύωρες αναμονές γεγονός που δεν περνάει απαρατήρητο από τα υψηλόβαθμα στελέχη των εταιριών που διαχειρίζονται στόλους πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Η 4η βιομηχανική επανάσταση, όπως χαρακτηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική, ασφαλή δίκτυα και αυτοματοποίηση οδηγεί αναγκαστικά στην αλλαγή των επιχειρηματικών μοντέλων των λιμένων και άρα σε επενδύσεις διόλου ευκαταφρόνητες αφού ακόμη... οι τεχνολογικές προτάσεις στα πεδία αυτά είναι ακριβές όπως άλλωστε συμβαίνει όταν στην αγορά πρωτοεμφανίζονται «έξυπνες» συσκευές. Και ιίναι προφανές ότι η ναυτιλία λίαν προσεχώς θα αναζητήσει τα «έξυπνα» λιμάνια.
Πάντως μία «αποτύπωση» των τάσεων της λιμενικής βιομηχανίας και του επίπεδου της διείσδυσης των ψηφιακών εφαρμογών αναμένεται να συμβεί στο Smart Ports Forum στα τέλη Νοεμβρίου στο Ντουμπάι.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter