Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εμπορευματοκιβώτια: «Ξανά μαύρες» προβλέψεις για το 2019

0koyti

«Νερό στο μύλο» μερίδας αναλυτών που εξακολουθούν να επισείουν τον κίνδυνο ο τομέας των εμπορευματοκιβωτίων να περάσει μία νέα κρίση μέσα στο τρέχον έτος που θα συρρικνώσει περεταίρω την κερδοφορία του «έριξαν» τα οικονομικά στοιχεία του 2018 της MAERSK.

Με πρόσφατα τα στοιχεία αναλύσεων για την επιβράδυνση των αγορών, τις εκτιμήσεις για την ενδεχόμενη υπερπροσφορά δυναμικού σε TEU’s από τις νεότευκτες μονάδες που θα προστεθούν, αλλά και τις συζητήσεις για την ενδεχόμενη- επικείμενη αύξηση του κόστους των αποθειωμένων καυσίμων το κλίμα της αβεβαιότητας επιχειρείται να καλλιεργηθεί εκ νέου.

Πρόσφατη ανάλυση με επίκεντρο τον δείκτη HARPEX που παρουσίασε το “theseanation.gr” διαφαίνεται το αισιόδοξο σενάριο σύμφωνα με το οποίο λαμβανομένων υπόψη των προβλέψεων για αύξηση της ετήσιας ζήτησης κατά 4%, αλλά και του στόλου κατά 3,6%, εκτιμάται πως το 2019 θα είναι μια καλή χρονιά για τη ναυλαγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων οποία θα αποτυπωθεί πιο έντονα στο 2ο μισό του έτους.

Για τον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν αντικρουόμενες εκτιμήσεις σε πολλά πεδία του επιχειρηματικού και επιχειρησιακού χάρτη με πλέον πρόσφατη την εκτίμηση για αποσταθεροποίηση της αγοράς από την λήξη της συνεργασίας εταιρίας με «συμμαχία».

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter