Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βάσει υδρογόνο σε κρουαζιερόπλοια της η MSC

0explora1a

To MSC Group γνωστοποίησε την παραγγελία για δύο υδρογονοκίνητα πλοία για λογαριασμό της Explora Journeys με τη Fincantieri και δεσμεύτηκε να συνεχίσει την «πλεύση» προς έναν καθαρό στόχο μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050, διερευνώντας πρόσθετες νέες και προηγμένες περιβαλλοντικές τεχνολογίες για τα πολυτελή πλοία.

Η συμφωνία ολοκληρώνει μια συνολική επένδυση ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε έξι πολυτελή πλοία για την Explora Journeys. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα Explora V και Explora VI, που θα παραδοθούν το 2027 και το 2028, θα έχουν νέα υπερσύγχρονα συστήματα ενεργειακής απόδοσης και θα είναι επίσης σε θέση να χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα όπως βιο και συνθετικό αέριο και μεθανόλη. Τα δύο νέα πλοία θα επιδιώξουν τη χρήση υγρού υδρογόνου με κυψέλες καυσίμου και για τις ξενοδοχειακές τους δραστηριότητες, ενώ θα είναι αγκυροβολημένα στα λιμάνια για την εξάλειψη των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με σβηστές τις μηχανές των πλοίων. Τα πλοία θα διαθέτουν επίσης μια νέα γενιά κινητήρων ΥΦΑ που θα αντιμετωπίσουν περαιτέρω το ζήτημα της ολίσθησης μεθανίου με τη χρήση συστημάτων συγκράτησης.
Ο Pierfrancesco Vago, Executive Chairman – Cruise Division, MSC Group, δήλωσε: «Με την Explora Journeys δημιουργήσαμε μια μάρκα πολυτελείας που ήταν επιτυχής στον επαναπροσδιορισμό της πολυτέλειας στη θάλασσα. Βλέπουμε συνεχή ανάπτυξη στον τομέα της πολυτέλειας και η επένδυση σε αυτά τα δύο νέα πλοία δείχνει τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε σε αυτόν τον τομέα, καθώς και να επενδύουμε σε πλοία του μέλλοντος. Μαζί με τη Fincantieri θα μελετήσουμε τη νεότερη τεχνολογία που έχει να προσφέρει ο κόσμος και θα συνεχίσουμε με τη δέσμευσή μας να εισαγάγουμε αυτές τις τεχνολογίες για να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα σε όλο το φάσμα της απόδοσης των πλοίων. Και φυσικά θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία πολυτελούς ταξιδιού».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter