Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κινητικότητα για την κρουαζιέρα

0CLIA Logo

Η συναντίληψη με την Τουρκία για τα αμοιβαία οφέλη από την ανάπτυξης της κρουαζιέρας αλλά και η έλευση της γενικής διευθύντριας της CLIA, Marie-Caroline Laurent στην Ελλάδα η οποία θα συναντηθεί με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη αποτελούν γεγονότα που σηματοδοτούν την έναρξη διεργασιών για τον τομέα της κρουαζιέρας με ορίζοντα το 2022.

Σχολιάζοντας το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν η Ελλάδα και η γειτονική Τουρκία για τον τουρισμό στην πρώτη κοινή τουριστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από το 2011 και περιλαμβάνει δραστηριότητες ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας, διευκολύνοντας έτσι περισσότερο τα ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών η γενική διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου της CLIA κ. Μαρία Δεληγιάννη ανέφερε τα ακόλουθα: «Η συνεργασία μεταξύ των γειτονικών χωρών είναι κρίσιμης σημασίας για την κρουαζιέρα. Ευχαριστούμε θερμά τον Έλληνα Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και τον Τούρκο Υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού Mehmet Nuri Ersoy για τη στενή συνεργασία με σκοπό τη βελτίωση των κοινών δραστηριοτήτων τουρισμού και κρουαζιέρας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία».
Η επίσκεψη της κ. Laurent δείχνει αφ’ ενός την σημασία που δίνει η CLIA στην ελληνική αγορά κρουαζιέρας και αφ’ ετέρου επιβεβαιώνει την επιτυχία των χειρισμών των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού στην διαχείριση της περιόδου της κρίσης των κρουαζιερόπλοιων με τα μέτρα που είχαν ληφθεί, γεγονός που δεν έχει διαλάθει της προσοχής των εταιριών που διαχειρίζονται στόλους κρουαζιερόπλοιων που εκτελούν πλόες σε Μεσογειακούς προορισμούς.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter