Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κρουαζιέρα: Προετοιμασίες για την επόμενη περίοδο

pireas-kroyazieras-00

«Των φρονίμων τα παιδιά...». Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα ειδική ημερίδα προετοιμασίας των λιμανιών που φιλοξενούν κρουαζιερόπλοια, για την επόμενη περίοδο όπου είναι προγραμματισμένες να συμβούν αφιξο-αναχωρήσεις κρουαζιερόπλοιων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης, ζήτησε ένταση των προσπαθειών των κατά τόπους αρχών λιμένων, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων και βέβαια των επιβατών τους, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει όπως αναμενόταν τη σημασία και συνεισφορά του τομέα για την οικονομία της χώρας.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός ζήτησε να δοθεί έμφαση σε δράσεις, οι οποίες θα προσδώσουν οφέλη για τις τοπικές οικονομίες, κάνοντας μια συνοπτική αναφορά στις κατά τόπους προσπάθειες, αρχής γενομένης από την περίπτωση του Πειραιά, όπου οι φορείς της πόλης συνεργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο υπουργός μάλιστα με αφορμή τη διαπίστωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, το οποίο είναι διαχρονικό για τον Πειραιά, πρότεινε μεταξύ άλλων να υπάρξει ενεργοποίηση της λεωφορειολωρίδας που υφίστατο κατά την περίοδο τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων, ώστε να καταστεί ευχερέστερη η είσοδος και έξοδος από τη πόλη των λεωφορείων που μεταφέρουν τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, σε σημεία αρχαιολογικού και γενικότερα πολιτιστικού ενδιαφέροντος σε ολόκληρη την Αττική.

Από τα σχέδια του υπουργείου όπως αποκαλύφθηκε από τα λεχθέντα του υπουργού, δεν έχει ξεφύγει ο στόχος της ανάπτυξης του home porting και για αυτό το λόγο υπήρξαν και θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών της κρουαζιέρας με αυτό τον σκοπό.

Όπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης θα εξεταστεί η περαιτέρω ανάπτυξη των συνεργειών με τα αεροδρόμια, όπως η περίπτωση του Ηρακλείου, όπου είναι γνωστό ότι έχει αυξηθεί η διακίνηση επιβατών κρουαζιερόπλοιων, αφού η γειτνίαση των εγκαταστάσεων αλλά και τα χαμηλά τέλη έναντι του «Ελ. Βενιζέλος», προσθέτουν θετικά.

Τέλος ο υπουργός επέστησε την προσοχή στις διοικήσεις των λιμένων για πιστή εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας και των προβλεπόμενων από τον κώδικα ISPS σημειώνοντας τη σημασία της ασφάλειας για την εικόνα της χώρας.

Αυτή την ώρα τοποθετείται ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης ενώ θα ακολουθήσει και τοποθέτηση του Προέδρου της MedCruise κ. Σταύρου Χατζάκου. Αυτής της Ημερίδας θα ακολουθήσει άλλη μια στις αρχές Νοεμβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στις υπηρεσίες που προσφέρονται στα λιμάνια της χώρας για την κρουαζιέρα.

Διαβάστε εδώ:

-Tην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΛΠ

-Την διακίνηση λιμένα ΟΛΠ

-Τα συγκριτικά στοιχεία 2008 - 2012

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter