Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

AIDA: Με ηλεκτρισμό όλα τα κρουαζιερόπλοια της στα γερμανικά λιμάνια

aidavita

Στις 22 Δεκεμβρίου 2023, ο πρόεδρος της AIDA Felix Eichhorn υποδέχτηκε τον Dieter Janecek, συντονιστή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τη θαλάσσια οικονομία και τον τουρισμό, και τον Dirk Inger, διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής ταξιδιωτικής ένωσης DRV, στο κρουαζιερόπλοιο AIDAnova στο κέντρο κρουαζιέρας Steinwerder του Αμβούργου.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας, στη στρατηγική βιωσιμότητας της AIDA Cruises και στα μέτρα που λαμβάνει η εταιρεία για την επίτευξη των κλιματικών της στόχων. Ένα σημαντικό θέμα είναι η χρήση της ενέργειας από την ξηρά.

"Μαζί με τους εταίρους μας εδώ στο Αμβούργο, αλλά και σε πολλά άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια, δεσμευόμαστε για τον βιώσιμο τουρισμό κρουαζιέρας. Χάρη στις νεόκτιστες εγκαταστάσεις στο Hamburg Steinwerder, θα είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια ξηράς για πρώτη φορά στα γερμανικά λιμάνια με όλα τα πλοία της AIDA το 2024. Με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, υποστηρίζουμε ενεργά τους στόχους της ΕΕ για τη δημιουργία υποδομών ηλεκτροδότησης ξηράς έως το 2030", δήλωσε ο πρόεδρος της AIDA Felix Eichhorn.

Με 116 προσεγγίσεις από επτά πλοία του στόλου της AIDA, η AIDA Cruises θα είναι και πάλι μακράν η κορυφαία εταιρεία κρουαζιέρας στο λιμάνι του Αμβούργου το 2024. Στο Κίελο προγραμματίζονται 63 επιπλέον προσεγγίσεις και στο Rostock-Warnemünde 69. Και τα δύο λιμάνια παρέχουν την απαραίτητη υποδομή τροφοδοσίας ξηράς από το 2021.

Η AIDA Cruises υποστηρίζει επίσης και άλλα λιμάνια ως πιλοτικός εταίρος για τη θέση σε λειτουργία των συστημάτων ηλεκτροδότησης ξηράς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, π.χ. πιο πρόσφατα στο Άρχους της Δανίας και στη Βαλέτα της Μάλτας. Η εταιρεία χαιρετίζει τα σχέδια άλλων χωρών στις περιοχές της Βόρειας και της Βαλτικής Θάλασσας καθώς και της Μεσογείου για την ανάπτυξη αντίστοιχης υπηρεσίας.

Ως μέλος της οικογένειας εταιρειών κρουαζιέρας της Carnival Corporation & plc, η AIDA Cruises επιδιώκει να μηδενίσει τις εκπομπές ρύπων μέχρι το 2050.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter