Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΝΕΕ- Θαλάσσιος τουρισμός: Η Ελλάδα στην 4η θέση σε μεγάλα σκάφη αναψυχής

0ΝΕΕ57

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του 2021, το 5,4% των μεγάλων σκαφών αναψυχής διεθνώς, είναι ελληνικών συμφερόντων αναφέρει το Ναυτικός Επιμελητήριο Ελλάδος. H Ελλάδα καταλαμβάνει μάλιστα την 4η θέση ακολουθώντας τις ΗΠΑ 22,2%, τη Ρωσία 9,9% και το Ηνωμένο Βασίλειο 5,8% (TTM, Αύγουστος 2021).


Τα σκάφη αναψυχής, επαγγελματικά και ιδιωτικά, αποτελούν κύριο πυλώνα του θαλάσσιου τουρισμού, με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για την Ελλάδα. Οι θετικές προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου είναι ασφαλώς ευχάριστες αλλά θα πρέπει να μας προβληματίσουν, προκειμένου να αποφευχθεί ο κορεσμός και ευτελισμός του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που συναντάται ήδη σε ακρογιάλια, κόλπους και αγκυροβόλια του Ελληνικού Αρχιπελάγους.
Για αυτόν ακριβώς το λόγο απαιτείται η διαμόρφωση συνεκτικής και ολοκληρωμένης στρατηγικής θαλασσίου τουρισμού.
Ο θαλάσσιος τουρισμός συνδυάζει τη ναυτιλία και τον τουρισμό: τους δύο σημαντικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας. Άμεσο ζητούμενο είναι λοιπόν η διασφάλιση της ευημερίας του κλάδου.
Αναλυτικά οι προτάσεις του ΝΕΕ για τη διαμόρφωση συνεκτικής και ολοκληρωμένης στρατηγικής θαλάσσιου τουρισμού εμπεριέχονται στη Λευκή Βίβλο που είναι διαθέσιμη εδώ: https://bit.ly/3QYp7lq

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter