Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Σπρώχνουν» οι φλόγες τον ανασχηματισμό

vouli 55

«Σπρώχνει» κατά ένα 24ωρο κατά πάσα πιθανότητα το πύρινο μέτωπο που κατατρώει Υμηττό και Λακωνία την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, ο δομικός χαρακτήρας του οποίο έχει κλειδώσει από χθες. Οι εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα είναι ραγδαίες και ήδη η χώρα μετράει τον πρώτο νεκρό από την πυρκαγιά στη Λακωνία, γεγονός που ξυπνά δυσάρεστες μνήμες από παλαιότερες πυρκαγιές που κατέκαψαν την Ελλάδα.

Το πολιτικό σκηνικό παραμένει κάτι περισσότερο από ρευστό, καθώς νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πρότεινε σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ενώ από εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών διαφαίνεται η διάθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που μέχρι ώρας στήριξαν την ασθενή κυβέρνηση λόγω των 32, να μην συνεχίσουν την στήριξη αυτή στα επόμενα ν/σ που θα πρέπει να έρθουν στη Βουλή, με ότι αυτό συνεπάγεται, με κατάληξη την επίσπευση της προσφυγής στις κάλπες.

Στο μεταξύ με κορυφαίο το γερμανικό κοινοβούλιο, κυβερνήσεις κρατών – μελών, επικυρώνουν η μια μετά την άλλη τα όσα συμφωνήθηκαν με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα πρόσφατα στις Βρυξέλες στη δραματική εκείνη πολύωρη συνεδρίαση.

Η έγκριση από το γερμανικό κοινοβούλιο θυμάται ότι αίρει πλέον τις όποιες αντιρρήσεις κρατών – μελών, καθώς ως γνωστόν η Γερμανία φέρεται ως «ηγέτιδα δύναμη» της Ευρωζώνης όπου οι αποφάσεις της δρομολογούν θετικές και αρνητικές εξελίξεις, αναλόγως.

Επανερχόμενοι στο θέμα του ανασχηματισμού, είναι άγνωστο ένα αυτός θα γίνει αύριο καθώς ο πρωθυπουργός έχει μπροστά του δύσκολες επιλογές τόσο ως προς τα πρόσωπα όσο και ως προς τις εύθραυστες λοιπές ισορροπίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter