Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις

ellada-oikonomia-1

«Τα πάντα ρει...». Τρέχουν από απόψε οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα καθώς προ ολίγου , επισήμως πλέον,ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα διενεργηθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου. Πληροφορίες προερχόμενες από κυβερνητικές πηγές θέλουν, εφόσον η πρώτη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής δεν έχει αποτέλεσμα, θα ακολουθήσουν η δεύτερη προσπάθεια στις 23 Δεκεμβρίου ενώ η τελευταία ψηφοφορία ορίζεται στις 29 Δεκεμβρίου. Ο πρωθυπουργός πιθανότατα θα προχωρήσει αύριο, Τρίτη σε διάγγελμα προκειμένου να εξηγήσει το σκεπτικό της απόφασης της κυβέρνησης και ενδεχομένως να ανακοινώσει το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, εφόσον αυτό έχει ήδη «κλειδώσει». Κάτι που εικάζεται καθώς είχε προηγηθεί σε μυστική σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο νωρίτερα το μεσημέρι.
Η κυβέρνηση ορίζει ημερομηνία εκλογών, ήταν η πρώτη αντίδραση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ενώ έκτακτη συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κουμουνδούρου, προκειμένου να εξεταστούν οι τελευταίες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Επιταχυντής των αλυσιδωτών εξελίξεων αποτέλεσε το Eurogroup που αναγνώρισε τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα της Ελλάδας και συμφώνησε για την "αλλαγή σελίδας" και για τη μετάβαση της στο νέο θεσμικό πλαίσιο της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL). Να σημειωθεί ότι το Eurogroup συμφώνησε ότι όλες οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους δυο πρώτους μήνες του 2015.
Με το πολιτικό σκηνικό να ρευστοποιείται πλήρως και τις εξελίξεις να τρέχουν μείζονος σημασίας θέματα που σχετίζονται με την οικονομία διατηρούν μεν τον τους ρόλο τους εκχωρώντας ωστόσο τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις από τις οποίες και εν πολλοίς θα κριθούν στο εγγύς μέλλον πολιτικές και άλλες αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Και οι οποίες έχουν αποτελέσει, μεταξύ των άλλων, και πεδίο αντιπαράθεσης κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Οι ανακοινώσεις φαίνεται ότι αιφνιδίασαν ακόμη και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία τα οποία μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται ότι θα έχουν εκτενείς ανταποκρίσεις από Αθήνα για το πολιτικό σκηνικό και βέβαια για την ονοματολογία περί του «υποψήφιου» Προέδρου της Δημοκρατίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter